Папа Франциск: Нека Игрите бъдат знак на надежда!

Светият отец благослови организатори и спортисти
Обновена: 25 юли 2021 18:28 | 25 юли 2021 18:23, Веселина Йорданова
13
Папа Франциск: Нека Игрите бъдат знак на надежда!
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск говори за Олимпийските игри в Токио пред вярващите на площад Свети Петър. В края на молитвата си "Ангелус", папата каза:

"В този период на пандемия, нека игрите бъдат знак на надежда, на всеобщо братство и на здравословен състезателен дух. Нека Бог благослови организаторите, атлетите и всички хора, които си сътрудничат за този голям празник на спорта".

Олимпийските игри, които бяха отложени с година заради пандемията, бяха открити в петък. Те се провеждат без чуждестранна публика и пред съвсем ограничена местна публика, припомня БНР.


13
Още по темата: папа Франциск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя стар профан има ли някой да го слуша вече??
11
0
 
0
 
! Отговори
Друга тема преди 1 месец
Хората, които не харесват и не обичат Живко от Варна, за в бъдеще изобщо да не се месят в неговият живот!Изобщо да не се опитват да управляват неговият живот !Щом като не го харесват и обичат, значи изобщо да не се занимават с него!Щом като не искат да му помогнат да живее добре и да се радва на живота, тогава ТЕ да гледат само своят си живот !
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До: аз-ът Не ти слагам оценка на коментара, защото виждам че не си предубеден а изказваш само мнение. Ролята на църквата през вековете е противоречива. Първите основатели на науката химия са били алхимици, тоест знахари, магьосници, както искаш ги наречи. Първите хирурзи са били бръснари - Използвали са бръснача освен да бръснат бради, и да разрязват и зашиват рани. Чарлз Дарвин, Грегор Мендел, основоположникът на съвременната генетика и много други учени са били вярващи християни.
9
1
 
1
 
! Отговори
Папа Вейдър преди 2 месеца
Нека силата бъде с вас!
8
1
 
1
 
! Отговори
аз-ът преди 2 месеца
между другото коментар, че само Зло е дошло от Ватикана не е без основа. През годините тия м*зерници са смазвали всичко ии всеки, унищожавали са прогреса и просвещението. Колко велики учени изтрбиха, колко избиха по кръстоносните си походи. А сега ми се правят на прогресисти. Лицемерието на Запада ще го погуби, не друго. Собственото им лицемерие. Ние българите може и да се мразим и псуваме взаимно, но поне сме искрени в омразата си.
7
0
 
0
 
! Отговори
аз-ът преди 2 месеца
характерното за повечето католически свещениици е, че обичат бели момчешки д*пенца. По възможност под 14. Единствено тоя на снимката обича мъжки черни, по възможност м*слимски .. крака. По възможност кирливи и вмирисани. За съжалиение - каквото е времето в което живеем, такъв е и папата. Поне в Християнството Изтока се справя по-добре от Запада.Слава Богу Църквата на гърци, румънци, сърби и руснаци си е ОК. Все още.
6
0
 
4
 
! Отговори
Павето преди 2 месеца
Цялото зло идва от Ватикана.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 4 И кво? Дай да живеем в хралупа и да се молим на небете, че да не ни навали мнго дъжда, ама и да няма много суша и да чакаме, да умрем по-бърчичко, че да ни е наред. Ти прочете ликво се иска? Пффф ...Ако искаш да се намърдаш в рая - моли се 20 пъти на ден, ако имаш проблеми, не прави нищо за тях и се моли. Слушай царя кво ти казва и *** млад.
4
0
 
0
 
! Отговори
До 1 преди 2 месеца
И да не е баш така със сигурност са възникнали в чест на езически богове.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еретици не слушаме! ПРАВА ВЯЕРЯААААААААААААА!!!!!! ДОЛО ЕЗИЧНИЦИТЕЕЕЕ!
2
1
 
2
 
! Отговори
Живко преди 2 месеца
Защо някои хора ме мразят и искат да живея зле ?Искат да нямам нищо ! Искат да нямам хора в живота ми и да съм съвсем сам ! Искат да свърша зле , но преди тва да живея зле ! Защо ?
1
2
 
5
 
! Отговори
Ученика преди 2 месеца
Папата явно е изтрещял, защото символа на Игрите е огъня! Това е древния символ на Прометей и Луцифер, които направляват и осветяват пътя на Човечеството чрез огъня на познанието. А този човечец с бяло боне би трябвало да е представител на манипулативно измислените от хората религии, които искат хората да са като безропотни овце!Началника гледа отгоре...