Букмейкърът Betway спонсорира някои от най-известните отбори

31 юли 2021 18:07, Александър Попов
Букмейкърът Betway спонсорира някои от най-известните отбори

Продължава да се говори, че британският букмейкър Betway проявява интерес към българския пазар и се опитва да разшири бизнеса си именно стъпвайки в страната. Това е световноизвестен сайт за залози, който оперира на различни места по цялото земно кълбо. Някои от държавите, в които сайтът е получил лиценз са Великобритания, Малта, Италия, Дания, Испания, Белгия, Германия , Швеция, Мексико, Южна Африка,Португалия и Ирландия. Брандът е напът да акостира и в съседна Румъния. Наскоро из родните спортни медии се разпространи информацията, че бившият собственик на Левски София, Спас Русев прави опити за осигуряване на генерален спонсор на клуба и се е свързал именно с представителни лица на Betway. Няма да бъде изненадващо ако името на бранда се появи в близко бъдеще на фланелките на сините. Напълно възможно е при получаване на лиценз на Betway България, букмейкърът да се превърне в спонсор или партньор на различни родни отбори и спортни организации.

Самите Betway имат практика да си партнират с различни спортни клубове, предимно футболни. Те са генерален спонсор на английския футболен тим Уест Хям от февруари 2015 година, като тази година се превърнаха и в най-дълго задържалия се техен спонсор. На Острова компанията има още партньорства с отборите на Тотнъм, Лестър и Брайтън. Марката обаче е популярна и в други елитни футболни първенства сред които испанската Ла Лига и немската Бундеслига. В Испания логото на Betway може да бъде открито на фланелките на Депортиво Алавес и Еспаньол. В Германия пък партньорство има с елитните Вердер Бремен, Херта Берлин и Щутгарт. Във футболно отношение брандът може да се похвали още със спонсорство на португалския Белененсеш, както и с партньорство с турнира за Купата на Белгия.

Компанията има и редица партньорства в света на тениса, като сред най-популярните от тях са няколкото елитни ATP турнира, включително провеждащата се надпревара на трева в Хале от ATP 500 категорията, двата ATP 250 турнира, MercedesCup в Щутгарт и Estoril Open в едноименния португалски град, а също и двата мастърса за мъже и жени, съответно в Мадрид и Маями. Името на Betway може да бъде забелязано из рекламните пана във всеки един от изброените турнири.

Очевидно букмейкърът има сериозни намерения към американския пазар, като вече е сред спонсорите на националната хокейна лига. Доста значимо е и нашествието им националната баскетболна асоциация. По-рано тази година Betway подписаха официални партньорства с цели пет отбора от NBA. Това са Чикаго Булс, Бруклин Нетс, Кливланд, ЛА Клипърс и Голдън Стейт Уориърс.

В портфолиото на букмейкъра влизат още партньорства с различни надпревари по Снукър, Крикет и Конни надбягвания. Впечатление прави и подкрепата, която брандът оказва на електронните спортове, като се е превърнал в основен спонсор на редица геймърски отбори. Това обаче не е случайно, имайки предвид и голямото внимание, което се обръща на eSports в платформата на Betway.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase