Новите "златни" са готови за медали в Токио

Момичетата говорят за страховете и радостта от първите си Олимпийски игри
Обновена: 3 авг 2021 16:00 | 3 авг 2021 16:00, Ерол Емилов
8

Симона, Мадлен, Лаура, Стефани и Ерика са "Златните момичета" от ансамбъла ни по художествена гимнастика. Всичките с цветни имена. Те тръгнаха за игрите в Токио, готови за медали.

Състезателките ни в индивидуалната надпревара пък - Катрин Тасева и Боряна Калейн, говорят пред Bulgaria ON AIR за усещанията, за магията, която е на килима и за страховете и радостта от първите Олимпийски игри. За Катрин и последни.

"Много смесени чувства, много емоции, но главното е изключителна амбиция и желание да победят, и да покажат това, което са работили вече пета година", каза старши треньорът на ансамбъла Весела Димитрова.

"От самото начало мечтаем за това да отидем на Олимпиада. Разочаровани сме от факта, че тя ще е малко по-различна. Няма да усетим тази атмосфера, която се очаква от Олимпийските игри. Засега сме много спокойни, работим усилено в залата. Имахме състезанията, които отминаха, бяха много добри уроци", коментира капитанът на отбора Симона Дянкова.

Още по темата
Мадлен Радуканова призна, че също е изключително развълнувана.

"Броя дните, но с хубаво усещане. Давам всичко от себе си на тренировки, както и всички останали. Ние сме един отбор и ще направим всичко, което зависи от нас", категорична е тя.

"За първи път ще участвам на Олимпийски игри. Вълнувам се, защото знам, че това не е обикновено състезание, но засега сме спокойни. Мисля, че нещата ще ни се получат", посочи Лаура Траатс.

А Ерика Зафирова добави, че за тях най-важното е да си представят композициите по най-добрия начин.

"Има група от 6-7 отбора, които наистина са готови за медали. Това са Русия, Япония, Италия, ние, разбира се, Азербайджан, Израел, Украйна. На Олимпийските игри стават много изненади, така че, който играе без грешка и е най-добре подготвен - ще спечели", категорична е Весела Димитрова.

Стефани Кирякова подчерта, че напрежението все пак се увеличава, както и отговорността, която носят.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
5
 
! Отговори
Успех на момичетата преди 5 месеца
Разбира се, няма как да се доближим дори до медалите, които взимахме преди разпада на съветския съюз, но поне да стигнем наполовина от това, което постигахме преди влизнаето ни в ЕС, пак ще е добре.Тогава слезнахме надолу след 98г, но циркулирахме около 25 място по медали.След влизането в ЕС още един спад все към 60-то.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поне със топките трябва не трябва да грешат.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Отсега ви казвам,ще ги спрат съдиите.Ще се вдигне вой до небесата и толкоз.
5
2
 
7
 
! Отговори
Ммм преди 5 месеца
Те са готови, но дали реферите са готови.
4
1
 
10
 
! Отговори
cxx преди 5 месеца
тая тасева е турист отвсякъде
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не казвах хоп преди да си скочил. Успех, но нека не бързаме с приказките.
2
6
 
13
 
! Отговори
Асан преди 5 месеца
Симона, Мадлен, Лаура, Стефани и Ерика ... нема ни 1 българче тука :)))
1
4
 
6
 
! Отговори
мляс преди 5 месеца
Ох на батко гимнастичките