Евелина Николова на полуфинал в борбата в Токио 2020

Нашето момиче ще се бори за финал срещу Ирина Курачкина от Беларус
7
Евелина Николова на полуфинал в борбата в Токио 2020
Снимка: БОК, Костадин Андонов, Start-Photo

Евелина Николова спечели драматично четвъртфинала си с молдовката Анастасия Ничита с 6-3 при 57-килограмовите в женската борба на олимпийските игри в Токио.

Победата за нашето момиче дойде буквално седем секунди преди края, когато тя изоставаше с 2-3. Точно тогава обаче българката сензационно изхвърли съперничката си след здрав захват и се класира за полуфиналите. Нейните две успешни атаки в рамките на секунди й донесоха две порции по две точки.

На полуфиналите дебютантката ни на Олимпийски игри ще се изправи срещу състезателката Беларус Ирина Курачкина. Другият полуфинал пък противопоставя две олимпийски шампионки - Рисако Кавай от Япония и Хелън Луис Марулис от САЩ. Срещите са насрочени за след 12.15 часа.

По-рано днес българката срази полякинята Йовита Вжесен с 3:0 точки в първия си мач.

Още новини от Токио 2020 четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При мъжете конкуренцията е убийствена. В някой спортове медалите се взимат от спортисти, с качества, близки до съвършенството. Макар, че вече гледам, че и женската борба и бокс започват да имат тецхника, като при мъжете. Само за сравнение на предисшната олимпиада жените ми изглеждаха, като кадети, сега има жени равностойни на мъжете в техническо отношение. След една, две олимпиади и при жените няма да взимаме медали ...
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Струва ми се, че само нашите жени ще ни отсрамят на тая олимпиада. Мъжете никъде ни няма май. Срам.-------------------------------------------------------------------------------Някои от мъжете записаха много достойни представяния - двамата щангисти например са пети, като вчера Христо беше просто ограбен от съдиите, Йосиф Миладинов се класира за финал в плуването за първи път от 33 години. Недейте да гледате само медалите
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво момиче бе. Тия приличат на диви прасета.
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво момиче! Поздравления за всички момичета на Олимпиадата!
2
1
 
9
 
! Отговори
Stiling преди 2 години
Струва ми се, че само нашите жени ще ни отсрамят на тая олимпиада. Мъжете никъде ни няма май. Срам.
1
1
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Еваларка!!!

Спонсорирани публикации