Невяна Владинова за ансамбъла: Те предизвикаха революция

След огромния си успех в Токио момичетата заговориха за оттегляне
11 авг 2021 16:40, Ния Христова
26
Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика на България спечелиха историческа олимпийска титла и постигнаха революция в този спорт. Тази оценка направи вицепрезидентът на федерацията по художествена гимнастика Невяна Владинова. Тя е категорична - България написа история в един от най-красивите спортове.
 
"Това е една много отдавнашна мечта, цел. Една победа за целия световен гимнастически свят. Преди пет години, когато ги събраха, тяхната цел беше само това, нищо друго и нищо по пътя не ги отказа, просто всяка сутрин ставаха и знаеха, че отиват да вземат златото на Олимпиадата", каза пред Bulgaria ON AIR вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика Невяна Владинова.
 
Олимпийският връх е сбъдната мечта, до която има дълъг път, добре утъпкан от предишните успешни гимнастички на България. А в Токио българкият ансамбъл доказа, че няма невъзможни неща. 
 
"Свикнали сме винаги рускините да са първи, останалите да се борят за разпределението на останалите медали, всички знаехме, че нашия ансамбъл е най-добър, но до момента докато не го вземат медала, имаше едно НО заради този субективен фактор съдийство", допълни тя.
 
Българският ансамбъл обаче предизвика истинска революция, а зад тази революция и огромния успех стоят треньорите. "Ролята на треньора е огромна. Ако го няма треньора, който да създаде екип и да подходи към всеки, няма как да има успехи", подчерта Владинова.
 
Олимпийското злато е и личен връх за всеки спортист.
 
"Трудното е, че така или иначе минаваш този път и не винаги стигаше до върха, но преминаването ти позволява да стигнеш до свой личен връх. това е таванът в спорта, няма накъде повече. Тези момичета много пъти бяха на косъм от титлата и в други големи състезания, но ето сега виждаме, че всичко е имало смисъл и те имат върха на кариерата си", стана ясно от думите ѝ. 
 
Невяна Владинова, коятое една от най-успешните ни гиманстички, е категорична, че златото е мисия възможна. 
 
"Досега всички мислеха, че първите места са резервирани. Златото си беше резервирано, с тази олимпиада стана революция в гимнастиката, че могат да се преборят и да вземат златен медал.Този ансамбъл доказа, че в гимнастиката се раждат златни момичета", допълни спортистката.
 
След огромния  успех момичетата заговориха за оттегляне, защото най-хубавото чувство е да се откажеш, когато си на върха. Владинова призна, че не обръща внимание на критиките на Русия, защото винаги е вярвала, че българките са най-добрите. 
 
А пътят след успешния спорт отваря много врати, стига да не спираш да дерзаеш и да се бориш винаги да си на върха, както в спорта, така и в живота.
 
"По-скоро увереност, самочувствие да, но не това гадно самочувствие, което е да си надут, но увереност в себе си трупаш", сподели тя.
 
Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Художествената гимнастика не е за всеки ръб,който изпада в екстаз от гррухтенето на тенисисти,които пъшкат на корта,гонейки топката.
18
3
 
6
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Гимнастичките се борят за злато не само по състезания, а и извън тях.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гларус------------------------ Тя и Илиянчето беше бонбонче преди 40 г. Питай съотборниците на Наско.
16
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък един спорт е тая глупост. Спортната гимнастика е къде къде по интересна.
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИЕ НАПРИМЕР, ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ СПЕЧЕЛИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ ЗА ХВЪРЛЯНЕ НА ГЮЛЕ, НА КОПИЕ, кой спечели на овчарски скок? Аз си нямам представа. Нито съм слушала химните, нито изпаднах във възторг. Защо си мислите, че нашия ансамбъл е шашнал света и всички са занемяли? Обаче знам, че Саша Зверев спечели олимпийски медал в тениса. Защото това е спорт и е интересно. Чакам ЮС опън.
14
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще слушам за тоя грандиозен успех поне 10 години. Ми направете анкета произволно по света дали са разбрали за този грандиозен успех и ще ви повдигат вежди в недоумение"Какво, какво?"" Чешем си егото с глупави ансамбли и зверско чекнене на начервосани 16 годишни девойки. Мъка, мъка.
13
2
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Те така процедират у Днес бг. Разделили са ни на смении ту едната,ту другата смена блокират. Еврейският принцип на блокирането,затварянето на уста,бой през устата,наказание върху трохи в ъгъла...Най-вече ИЗОлАЦИЯТА,така че българин с българин да не се здрависа,да не се прегърне, да не се обедини. Затова почнахме хич да не се засичаме в кментарите българите. Защото семитите са кекави и нападат винаги на тумба. Нямат личност!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** се развихриха. Явно са добре платени.?
11
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откъде са пръкна па таа. В нормалните държави дори не знаят, че има такъв спорт, тя революции ми говори. Худ. гимн. се знае само в Русия и България, в западните медии няма ни една новина за този "спорт". Думичка дори!
10
7
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
"Великата " циranсka чufyтска рвзолюция. Последната. Следва смърт на бързи обороти сленти,бухалки,обръчи...Фашиста джой дивизънщина,а не художествена гимнастика !
9
8
 
2
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Нивяна - нидовяна. Къв е пък тоя българин дядо Владин!? Чufуtka ! Marrana epanoka d mierda! Gitana fea ,me das por vomitar en todos tus muertos !
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е много труд и "изпъване", щом победиха сборная и онези зареваха.....хахахаха :)) Браво на момичетата, върнаха славните години на художествената гимнастика при Нешка Робева, сега чекаме щангите как ще се развият, нема го вече папата на щангите :)) Борбата ни също не на ниво а сме световна сила, бокса го отсрами жена, явно мъжете си пийват биричка и не им се занимава :))
7
3
 
21
 
! Отговори
Злато преди 2 години
Велики! Накараха цяла България да се гордее с тях!
6
0
 
12
 
! Отговори
Повече преди 2 години
от достойно ще се оттеглят! Въобще само Стойка боксьорката и една от сребърните ни медалистки ще се състезават (евентуално) на следващата олимпиада. На каратистката ни - ще й махнат дисциплината в след.олимпийски игри... Накратко: требе се работи и с новите гимнастички (вече има 15 такива в разширен състав) и с щангистите и с борците и гребците ни! Тогава ще имаме и нови успехи! А ако спим - няма.....
5
4
 
14
 
! Отговори
слава Украина преди 2 години
Русия....най-добрите втори на света.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тип френска ил октомврийска революция?
3
1
 
14
 
! Отговори
гларус преди 2 години
С такава Вице-президентка не ни трябва президентка. Голям бонбон е.
2
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подаръци на съдиите. Тази е трева, а рускините лалета.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
великата токийска революция :)

Спонсорирани публикации