Стоичков за Меси: Лъжата стана твърде голяма!

"Някои се кълняха, обещаваха и се биеха в гърдите", ядосан е Камата
12 авг 2021 13:30, Красимир Ангелов
42
Стоичков за Меси: Лъжата стана твърде голяма!
Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков и новата звезда на ПСЖ Лионел Меси изградиха солидно приятелство през годините, а българският кавалер на "Златната топка" никога не е крил колко се възхищава на аржентинеца.

Затова Камата трудно преглътна раздялата на Барселона с най-добрия футболист в историята на клуба. В студиото на канала TUDN Камата бе попитан какво е мнението му за събитията от отминалите дни и българинът стана доста емоционален.

"Лео докосна сърцето ми, когато подари фланелки на децата ми, на внучката ми, когато се роди", каза цитираният от webcafe.bg  Стоичков. "Самият аз имам подаръци от него у дома, пазя ги. Когато го виждам с друга фланелка... не е лесно.

Такъв е животът, такъв е футболът. От мен той ще има винаги цялото уважение за всичко, което е направил. И затова, че си остана все така скромен, едно нормално момче".

"Помня го, когато бе на 12-13 години. Ходехме в следобедите да го гледаме как тренира на малкия стадион в Барселона. Същото момче, което е и днес. Винаги с респект към останалите, винаги спокоен, нормален. Затова и е трудно да го видя с екипа на друг отбор.

Но някои хора трябва да отговарят за това. Тези, които казваха "мога", "ще го направя", "ще стане"... Лъжата стана твърде голяма! Някои се кълняха, обещаваха и се биеха в гърдите, целуваха емблемата... Но не стана. Те трябва да дават отговори, не Лео", заяви Стоичков.

При завръщането си на президентския стол в Барса в началото на годината Жоан Лапорта заяви, че приоритетите му са да стабилизира финансово клуба и да уреди въпроса "Меси".

Но когато Лео се завърна в града и всички очакваха, че новият му контракт е само формалност, лъсна истината, че след повече от две десетилетия геният трябва да напусне Барса. Лапорта и хората му днес са предатели в очите на запалянковците на каталунците. А Меси вероятно също се чувства предаден.

Всичко за трансфера на Меси в ПСЖ четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Стоичков не се слави с интелект. Бръщолеви само глупости.
36
2
 
1
 
! Отговори
твърда пшеница преди 2 години
Един път под наем, цял живот под наем, може да се замени и с други думички.
35
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
начи,"Сом луз,сом вин".."Глей ся":...Стоичков за Меси....Голем играч,велик патриотин,направо кандидат за президент на Територията е "Камата"...Впрочем,сарказма ми е излишен..ОТДАВНА така наречения "ФУТБОЛ" се превърна от зрелищно искрено състезание,любимо на хората от трибуните,в най-долен ТАРГАШЛЪК с играчи,КЛАСАЦИИ и груби междуклубни далавери.."БИЗНЕС,БИЗНЕС,ШИРПОТРЕБА"...И милиардите се въртят...
34
6
 
2
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
НЕ МИСЛЯ, ЧЕ НА ТЕЗИ ГОДИНИ И В ТАЗИ КРИЗА ТРЯБВА ДА ИМА ПРЕТЕНЦИИ ЗА ТОЛКОВА ГОЛЯМА ЗАПЛАТА..... ПРАВИЛНО ГО НАТИРИХА.
33
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Панелкаджиите с бирените шкембета коментира колко некадърни са Стоичков и Меси...Няма такъв народ...
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меси не е мислил за никакви пари, ако се интересуваше от тях щеше да отиде в Катар където му предлагат 1 милиард долара. Коментар 17 анализира много добре, че Меси се изчерпа в Барселона, по някакъв начин задържа развитието на клуба и беше време за раздяла. Това е напълно нормален процес, а Стоичков е прекалено елементарен за да разсъждава над това. ПСЖ е най-подходящото място за него - техничен футбол без натоварванията на ВЛ, атмосфера на латино играчи + добър треньор, който е аржентинец.
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пари ,бре,кюрде.За пари.И то много пари,бе ***.
30
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меси винаги ми е бил неприятен. Хулаво е да бъдеш голаджия, но е нужно и да си чаровен. Все пак публична личност.
29
3
 
5
 
! Отговори
Меси преди 2 години
беше изчегъртан от един президент, но може ли направеното от Меси да бъде изчегъртано. Това е въпроса към всички чагъртащи и не създаващи търтеи.
28
1
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 2 години
Ако не беше лаладжия, щеше да знаеш, че 3-мата чернокожи из отбора на Барса, вземат повече, отколкото половината ПСЖ. Ама нейсе!
27
7
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Остана скромен със заплата,която щеше да доведе отбора до фалит.
26
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меси извън Барса да му подават топката на крак е кръгла нула. Кво ми се праи на важен тоя брадат клоун? Във всеки друг отбор ще е аутсайдер. Ама човек като си рита трикракото, счупено столче....Да се беше пенсионирал в Барса като велик ггИрой. Той стоичков не успя.
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е Камата?
24
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Камата или вече можем да кажем Доктора да си гледа вирусологията. Там изявите му са особено успешни и забавни.
23
7
 
9
 
! Отговори
Стоичков – много кух преди 2 години
Футболните качества на Стоичков са обратно пропорционални на интелекта му. Имайки предвид, че е печелил Златната топка представете си колко е кух Стоичков, ама много кух
22
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчето е женено за първата си любов. Има три прекрасни деца. Играл е само за един единствен отбор цял живот. Печелил е какво ли не ... И вие, точно вие, нереализирани бонбони такива, ще му гледате в паничката. Дето си честитите банята, стига да не е в месец с буквата "р"....DAMN!
21
2
 
18
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Голям си разбираш, бе. Меси не може да работи без заплата. По испански закони не може да получаваш по-малко от 50% от предходната зароботена година. Той предложи с точно толкова да му се намали заплатата, за да остане. Те и това не можаха да му осигурят. Пак повтарям, по ИСПАНСКИ ЗАКОН не може да играе за по-малко. Лаладжия такъв!И само за инфо, вечера ПСЖ продадоха тениски за почти 30 млн. ... Ти си прави изводите колко точно носи и го бива!
20
3
 
9
 
! Отговори
15, преди 2 години
въпрос на гледна точка. Може да е бил устат, лесно да се е палил и налитал на бой, и много да е ползвал "мама-та" и "тата-та", но за едно спор няма - през цялата си кариера в единоборствата Стоичков не е играл мръсно, особено отзад на противника.
19
11
 
3
 
! Отговори
<><> преди 2 години
Гледате го миловидно , горко , ниско човече разплакано защото се разделя с фирмата му осигуряваща златни топки ......А в същност едно алчно човече което го е страх да предизвика съдбата и да приеме друго предизвикателство както Ибрахимович Роналко и куп другизвезди които се доказват в различни държави дори и континенти ! Това криещо данъци гномче са му били яко инжекций с хормон на растеж .....ако не са му ги били щеше да е не по висок от 1.25 :) Иначе миловиден да го съжали човек .....
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бат ви Ицо е ествен по природа, ако трябва да каже нещо го казва, дори и в ефир, ако се наложи, повечето дето имат неговата слава премълчават и го правят зад гърба на хората, докато при Ицо няма шест няма пет, естествен във всичко