Златните момичета написали история, отговорността им - голяма

5 години целенасочен труд, били като една скала
12 авг 2021 15:54, Ния Христова
10
Българският ансамбъл по художествена гимнастика, както и индивидуалните състезателки Боряна Калейн и Катрин Тасева се върнаха в България след успешното си представяне на Олимпийските игри Токио. 
 
"На летището беше такава еуфория и емоция. Бяха изключително щастливи", каза в ефира на Bulgaria ON AIR вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика Невяна Владинова.
 
"Много тежи тази отговорност, защото беше ясно, че нашият ансамбъл е най-добрият в света. Те знаеха, очакваха, можеха и искаха, и когато спечелиха квалификациите с тези 2 точки разлика, отговорността стана още по- голяма", сподели тя. 
 
Владинова коментира реакцията и претенциите на Русия.
 
"Не знам отгоре на какво стъпват, но да не мислим върху това. Бяхме най-добрите и спечелихме, това е. Каквото иска - да се говори",  категорична е Владиинова. 
 
Според нея тайната на успеха се крие в традицията.
 
"Върви от поколение, има традиции, има история и е отговорност да я допишеш тази история. Ти си част от нея. Имаме страхотни треньори и талантливи гимнастички, които имат желание", смята гимнастичката. 
 
А шампионския дух са наследили от треньорите си.
 
"Те всички са били Златни момичета. Дисциплината, която имаш в залата. Треньорът е много ключов, да накара момичета да вярват, че имат една и съща цел. Било им е много тежко тези 5 години, но когато стъпиш на стълбичката и вземеш златен медал, всичко се забравя. Много работа и 5 години целенасочен труд. Те имаха добър синхрон, бяха като една скала", подчерта вицепрезидентът на Федерацията по художествена гимнастика.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Историята я написа Путин, защото не слуша големите чичковци от запада, и за това дадоха медала на нашите, иначе рускините го заслужаваха.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойци с фръцкане и въргаляне по килим
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви бойци, с дръжка е и търкаляне по килима
6
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тренираш, класираш се за Олимпиада, отиваш, печелиш медал, дават ти пенсия доживотно едни примерни 3000 лева заради това, плюс някакви си да речем примерни 150 000 лв премия. И можеш да спреш да работиш, а да започнеш да наблягаш на пастите в сладкарницата, кръчмите, дискотеките, банкетите, фаст фууд-а, да се омъжиш за футболист или каратист (че то основно с такива се събират) и цял живот да се съгласяваш с твърдението как "За спортистите пари няма!". Да си пратиш и детето в залите, заради това.
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще видите утре при кой ще отидат с медалите да се снимат. а после пак плюйте
4
6
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
То пък един спорт фръцкане на дупета и фъргане на ленти и топки :)))
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то пък една история...
2
5
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
По една лада и панелка у Люлин за награда :)))
1
7
 
13
 
! Отговори
eve1 преди 2 години
Освен красиви момичета те са и истински бойци.Да са живи и здрави!