България с шанс да приеме европейското по щанги през 2022 г.

Последно бяхме домакини на подобен форум през 2005
31 авг 2021 11:10, Красимир Ангелов
3
България с шанс да приеме европейското по щанги през 2022 г.
Президентът на БФВТ Ариф Маджид с временния шеф на Международната федерация (IWF) д-р Майкъл Ирани по време на Конгреса в Доха. Снимка: БФВТ

България е с огромни шансове да получи домакинството на европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени през 2022 г., съобщиха от нашата федерация.

В разговорите си с шефовете на световните щанги президентът на родната федерация Ариф Маджид е получил уверение, че подобна кандидатура би се приела положително, предстои вземането на окончателно решение. Страната ни е сред водещите в този спорт, а за последно организира континентален шампионат през 2005 г. в София.

Същевременно по време на Извънредния конгрес в Доха, федерациите-членки на Международната федерация по вдигане на тежести (IWF) гласуваха с мнозинство за приемане на нов, независимо разработен Устав, който ще промени коренно управлението на световната федерация.

Новият Устав ще въведе жизненоважни принципи, включително представителство на спортистите, равенство между половете и независим надзор. Не по-малко от трима представители на спортистите ще бъдат в реформирания Изпълнителен съвет на IWF, докато поне 30% от избраните ръководни длъжности ще бъдат заети от жени. Етичните и дисциплинарните въпроси ще се разглеждат независимо от Изпълнителния съвет на IWF, като се основават на специални договорености, които вече бяха въведени през последните месеци.

Окончателният вариант на новия Устав ще бъде изпратен до федерациите-членки през следващите няколко дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
НИКОЛА ЙОРДАНОВ преди 2 години
ВИЕ ЖУРНАЛИСТИТЕ ПИШЕТЕ САМО ЛЪЖИ...В МИНИСТЕРСТВОТО ДОКУМЕНТАЛНО И В ТЪРГОВСКИЯТ РЕГИСТЪР ИМА ИМЕТО НА НЕДЕЛЧО КОЛЕВ...ТОВА ,ЧЕ ТОЗИ ГОСПОДИН СЕ Е САМОПОКАНИЛ НА КОНГРЕСА В ДОХА Е НЕГОВ ПРОБЛЕМ...НИЕ НЕ СМЕ МУ ДАВАЛИ ДОКУМЕНТ ОТ МС И ОТ БОК...ДОКАТО ИМА ДЕЛА....РЕДОВЕН ПРЕЗИДЕНТ Е КОЛЕВ...
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За къв ***.