Джудистът Марк Христов грабна бронза от Гран при в Загреб

"Всичко идва от възпитанието", подчерта треньорът Свилен Скерлев
30 сеп 2021 14:39, Ния Христова
2
Джудистът Марк Христов грабна бронза на турнира от веригата Гран при в Загреб. В категорията на 73-килограмовите младият талант на "Шун джудо" победи с ипон румънеца Александру Райку, който е шампион в турнира от Големия шлем в Тел Авив през 2021 г. 
 
"Срещата започна интензивно. В ситуация, когато започна да ме контрира, му направих реконтра", разказа Марк пред Bulgaria ON AIR.
 
Треньорът му Свилен Скерлев разкри каква е тайната на успешната работа с млади спортисти.
 
"До голяма степен всичко идва от възпитанието – в семейството и в залата. То се изгражда и се допълва с много труд и постоянство. Спортистите са много често в трудни ситуации. Това ги прави по-силни и така се възпитават победители и успешни хора", посочи Скерлев.
 
"Не е важно само спортното постижение, а и пътят, по който стигаш до него. Ако целта е самата победа, а не ежедневното усъвършенстване – тогава нещата стават трудни и неефективни", подчерта треньорът на Марк.
 
Марк Христов споделя, че тренира всеки ден общо четири часа, сутрин и следобед по два. Понякога тренира и по три пъти на ден.
 
"Започнах преди 11 години, когато бях на 10. Нищо не ми липсва и не смятам, че пропускам нещо съществено важно", категоричен бе джудистът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е убууу де ама..........с джудисти държава не се гради!
1
0
 
2
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Браво момче.