Михайлов отново не уважи националите, нямаше го на стадиона

Ваня Симонска: Победата му за шеф на БФС има лош привкус
13 окт 2021 10:22, Анисия Иванова
21

След конгреса на БФС националите ни спечелиха мача със Северна Ирландия с 2:1 снощи. "Това беше много важно за тях, предвид загубата, няколко дни по-рано с 1:3 от Литва. Така че има бледа светлина в тунела, както и малко самочувствие за тези момчета", каза изпълнителният продуцент на "Спортът ON AIR" Ваня Симонска.

Вчера Борислав Михайлов беше преизбран за президент на БФС. Това се случи на извънреден конгрес. Но според Симонска това, което се случило, е, че футболът ни продължава по стария път с избора на новия-стар президент, който все пак е обещал промени.

Още по темата

"Защото покрай този конгрес, избори и напрежение, покрай това кой ще ръководи футбола, футболистите също пострадаха по някакъв начин. По-интересното е обаче, че г-н Михайлов отново не присъства на този мач. За пореден път той показва неуважение към това, което се случва на Националния стадион "Васил Левски", към това, което се случва с националния отбор. Не може да не присъстваш на този мач", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Според нея медиите са били изключително затруднени при отразяването на конгреса на БФС.

"Колегите нямаха звук, нямаха картина. Аз чаках пред НДК, колегата Александър Рангелов беше вътре, но за да се информирам какво става си пуснах в социалните мрежи живото излъчване от залата на Димитър Бербатов. За да следя какво се случва вътре, тъй като колегата не можеше да ми каже какво става", разказа още тя.

Продуцентът на "Спортът ON AIR" цитира устава на БФС, според който президентът се избира с мнозинство от присъстващите делегати. В случай, че никой от кандидатите не получи необходимия брой гласове, се провежда второ гласуване, в което участват двамата, получили най-много гласове на първото гласуване.

"Регистрираните делегати бяха 483. При гласуването имаше трима, които не са упражнили своя вот, имаше и една невалидна бюлетина. При това положение, за победата бяха нужни 242 гласа. Най-вероятно г-н Михайлов отново щеше да спечели, няма как да знаем. Но пак остава един лош привкус за това как е спечелена тази битка, как е спечелен този мач. Играй докрай, играй честно", посочи Симонска.

Тя смята, че Димитър Бербатов и екипът му най-вероятно ще оспорват този избор в съда и припомни, че така се е стигнало до извънредния конгрес на БФС, когато се наложи пак съдът да го насрочва.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Стройчо преди 2 години
Ако народната любов не го направи, то алкохола със сигурност ще го убие. И няма да е далеч - вижте, че от пиене вече не прилича на човек. Държи се неадекватно постоянно. Жив труп
14
0
 
23
 
! Отговори
Преслава преди 2 години
Е как да дойде на мача като си е махнал главата след изборната "победа" .
13
0
 
26
 
! Отговори
из Устав на БФС преди 2 години
Вземане на решенияЧл. 44. (1) Решенията на конгреса се вземат с мнозинство от присъстващите делегати. С една дума, изборът на Михайлов е нелегитимен, трябвало е да има балотаж. Присъствали са 483, това, че са гласували 480 няма значение, трябвало е мнозинство от 483, а това са 242 гласа, а не 241.
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясен Петров да се извини на Българите за това което каза,че е бил лоялен на Михаилов.Аз мислих,че той е Български треньор и национален треньор ,а не на МИХАЙЛОВ.Пълен бойкот на футбола.Аз съм ходил на всички мачове на националния отбор и на Левски.Ни вече спирам.Срам за България
11
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички фенове и агитки да се обединят и да бойкотират отборите на гласувалите за Михайлов.Левсйарите да се вземат в ръце,все пак имат име на най-достойния Българин в нашата история.А и другите отбори да бойкотират всички мачове.Националния отбор да няма никакви фенове.Националите да избират или да не играят или да спират да играят за минута в двете полувремена в знак на протест
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен бойкот от феновете на националния отбор и на отборите гласували за Михайлов.А националите ако са мъже и Българи да не ходят на следващите мачове за националния отбор.Или в знак на протест да не играят в първата минута на мача и да допускат гол.
9
0
 
26
 
! Отговори
БъФъСъ преди 2 години
Мангизите от УЕФА са по-важни. Ако перуката случайно влезе в затвора за многобройните финансови злоупотреби и откровени кражби на средства по проекти от УЕФА, пак ли няма да подаде оставка?
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека си е имал повод да почерпи вчера. Няма се разправя с травиалности
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Футболни ултраси от Русия ке идват да ни освободят от робството на перукан-Паша,а Орлов мост ще е футболния Шипка!!
6
0
 
24
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Айде, г-да журналисти, нали имаме свобода на словото ...опса , ама ние сме някъде с африканските държави по този показател ...Значи затова не можете да изкажете Истината, която се знае от всички, че БФС е МАФИЯ !!!
5
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михайлов е като заседналият кораб на Камен бряг, на твърдо гориво е, клати се, но не могат да го мръднат.
4
0
 
39
 
! Отговори
хах преди 2 години
На кръчма беше човека, Преслава пееше. Как да не я уважи човека
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски го предал българин на турците,а вие чакате някой да се бие за футбола и държавата!!Бягайте далече от тук хора,но като гледам и по света кво става май нормалните ще трябва се изнасяне на друга планета!!
2
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, освен преателя Сираков и останалите 240 гласували за перуката делегати, има ли един човек в Бг, който да застане зад него?
1
1
 
40
 
! Отговори
разсмя ме преди 2 години
Е как перукан да е на стадиона като още след гласуването беше отворил бутилка отлежало малцово. Как издаяни горкият цял ден на сухо - не знам.