След епична битка Григор победи шампиона от US Open

Българинът продължава на четвъртфиналите
Обновена: 14 окт 2021 09:00 | 14 окт 2021 05:30, Анисия Иванова
64
След епична битка Григор победи шампиона от US Open

Григор Димитров успя да постигне най-голямата си победа отначалото на сезона, като обърна световния №2 Даниил Медведев с 4:6, 6:4, 6:3 в двубоя от осминафиналите на Мастърса в Индиан Уелс, предаде Gong.bg.

Българинът падаше до средата на втория сет, но изведнъж се преобрази и даде само 3 от оставащите 11 гейма на своя руски опонент.

Двубоят започна тежко за първата ни ракета, като Медведев проби още в първия гейм. До края на сета всеки си вземаше сервиз гейма и така руснака затвори сета с 6:4 гейма.

Във вторият сет се разви епична битка с размяна на пробиви, в която Григор успя да заличи три гейма пасив и взе сета с 4:6. Окрилен, Димитров започна силно третия сет и стигна до пробив още при първия сервиз на руснака. До края на мача, българският тенисист показа по-стабилна игра и затвори сета с резултат 3:6 гейма, предаде БГНЕС

Григор Димитров продължава на четвъртфиналите, където ще срещне Хуберт Хуркач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
10
 
! Отговори
опетков преди 2 години
До ДДРОнег Грешка. Медведев е първият най-добър в момента. Направи смешен Джокович на УС опън.
35
10
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СПЕЦИАЛНО ЩЕ СЛЕДЯ ДАЛИ ЩЕ ПУБЛИКУВАТЕ РАЗВОЯ ОТ СЛЕДВАЩИЯ МУ МАЧ , ЗАЩОТО С ЦЯЛАТА СИ НАГЛОСТ ВЕДНЪЖ НАРОЧНО ПРОПУСНАХТЕ КОГАТО ИЗГУБИ
34
4
 
9
 
! Отговори
Румен Радев преди 2 години
Назначавам Григор за министър на спорта..
33
6
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПОБЕДИ ПЪРВИЯ МАЧ, ПОБЕДИ ВТОРИЯ МАЧ И АКО НЕ МУ СЕ ОТКАЖЕ СЛЕДВАЩИЯ Е ЯСНО НА ВСИЧКИ КАКВО СЛЕДВА КАКТО ВИНАГИ Е БИЛО В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ!
32
2
 
25
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Браво Гришо!Още можеш ,например да влезеш скоро в десятката!Продължавай само с победи!
31
2
 
34
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Огромна изненада, хубавото е, че е прекрасна !!!____Не съм и предполагал, че Григор ще може да победи втория най-добър тенисист в момента !!!___Поздравявам Григор за прекрасната победа !!!
30
1
 
16
 
! Отговори
334 преди 2 години
Браво!
29
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навремето се късаха да плюят Бербата, сега се късат да плюят Гришата, то да не излезе свестен спортист от тая държава. Не забравяйте, че е постоянно сред топ тенисистите. Може да не е Джокович, с когото обичате да го сравнявате, но е най-добрия българин в тениса досега. Чакам да излезе нова звезда-спортист от България да видя дали по-младите са приели щафетата и плюят безспирно по успелите хора.
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Григоре!
27
18
 
2
 
! Отговори
Жалко преди 2 години
Жалко, че е безпсихичен и Хуберт Хуркач ще го маркучизира!
26
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31, в момента Медведев е най-силния, бе чувате ли се кво говорите, специалисти по всичко. Нищо не знаят, но са компетентни по всички въпроси. Според теб Ковид няма, нали?!
25
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото че е дотука. Играе в ранна фаза срещу някой от силните като за финал и после тегли една майна със следващия от 258 място... Е , такива ги върши.
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До върбанБрястовСалкъмо, браво бе. В един пост намеси Гришо, Бойко, проучвания, телевизори, партията и 30 години преход. Браво, бе, генерална генерализация, страхотна логика.
23
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По традиция Гришо отпада на осмина или четвърт финалите защото там се среща с големите имена, добър е определено но не може да се мери с най-добрите.
22
15
 
3
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Не съм гледал мача, дори е възможно точно този мач да не е бил театър. Гледах когато падна от Каспър Рууд, игра изключително добре и накрая се охлаби, такава е била линията на партията. Престанете да гласувате с телевизорите и проучванията. 30 години преход стигат, и на бойко 12 му стигат
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма победа, браво!
20
3
 
15
 
! Отговори
Tenis Bulgarangen преди 2 години
Пишете коментари га сер...те,типично за региона ни. Много смрат от нужника, се предава по съобщението ви. Защо не обичате успелите? Защото сте от аутсайдерите. Е, то и аз съм от вашият отбор, но не плюя по хората, които са добри специалисти, в своята си област. Ще кажете ами този коментар? Плюеш по назе, които сме специалисти по ...плюенето?Амииии...заслужихте си го :-)
19
6
 
4
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
До върбанБрястовСалкъмо Това да не е тенис турнир, в който играе кумирът ти Бойко Борисов? Добре, че стана 300 кила и ми минаха мераците да прави хората на маймуни.
18
1
 
28
 
! Отговори
Браво Гришо ! преди 2 години
Поздрави за чудесната игра !
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Гришо, само така. Сега с Хуркач няма да е по-лесно. Полякът играе много силно в последно време и след този турнир ще е на между осмо и единадесето място в ранглистата.