Ливърпул и червен картон сломиха Атлетико в спиращ дъха мач

Реал Мадрид отнесе като гост Шахтьор с 5:0
20 окт 2021 09:42, Красимир Ангелов
4
Ливърпул и червен картон сломиха Атлетико в спиращ дъха мач
Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи Атлетико Мадрид с 3:2 в мач, който може да бъде определен като истински футболен празник за неутралния зрител. Двата отбора предложиха много емоции в третия сблъсък от група "B" на Шампионска лига, игран на "Уанда Метрополитано".

Двубоят започна отлично за мърсисайдци, които още преди да бе изминал четвърт час игра имаха преднина от два гола. Джеймс Милнър откри резултата в 8-ата минута, а 5 по-късно Наби Кейта удвои аванса на "червените".

Антоан Гризман възстанови равенството още преди почивката с две попадения в 20-ата и 34-ата минута.

В началото на второто полувреме обаче френският нападател получи директен червен картон заради грубо нарушение срещу Роберто Фирмино и остави своя отбор в намален състав.

Мохамед Салах за пореден път се превърна в герой за Ливърпул, след като донесе успеха в 76-ата минута, реализирайки дузпа. "Дюшекчиите" също имаха претенции за 11-метров наказателен удар до края на редовното време, но главният съдия не уважи техните искания.

В друг интересен мач от снощи Реал Мадрид си го изкара на Шахтьор Донецк за срамната загуба от Шериф Тираспол в предишния кръг на Шампионската лига - разгромна победа с 5:0 на Олимпийския стадион в Киев. Над всички в мача бе намиращият се в невероятна форма от началото на сезона Винисиус. Бразилецът уби интригата в мача в началото на второто полувреме с два гола (50 и 56), а след това асистира за попадението на Родриго (65).

В края на първата част Серхий Кривцов си отбеляза автогол, а в заключителните минути на срещата Карим Бензема реализира дежурното си попадение.

Всичко за снощните срещи в Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандеровските въглещари го отнесоха по пълна програма!
2
5
 
12
 
! Отговори
REAL M преди 2 години
Съдията ощети много Атлетико... Червения картон добре, ама имаше дузпа и за Атлетико!
1
0
 
16
 
! Отговори
Извод преди 2 години
Няма какво да си говорим, този мач показа, че разликата между футбола в България и този в Западна Европа е нощ и ден.