Шведска фирма ще спонсорира родните щанги

Ръководството договори екипировка и подготвителен лагер в Халмщадт
25 окт 2021 12:23, Красимир Ангелов
6
Шведска фирма ще спонсорира родните щанги
Снимка: БФВТ

Една от водещите световни компании в производството на спортни уреди и екипировка ще подпомага българските щанги, съобщиха от родната федерация.

Това стана ясно, след като вицепрезидентът на фирмата "Елейко" Андреас Андрен посети страната ни и разговоря с президента на Българската федерация по вдигане на тежести
Ариф Маджид.

Двамата са договорили пълно екипиране на нашите национали с опция и за младежките отбори, плюс колани, наколенки и други специализирани пособия и аксесоари. От фирмата дори вече взеха мерките на най-добрите български състезатели по време на лагера им на Белмекен.

Наред с това шведите осигуряват цялостното оборудване за предстоящото през април в София европейско първенство за мъже и жени. Щангите и останалите съоръжения след това ще бъдат предоставени на клубовете за тренировки и състезания на българските тежкоатлети.

Освен това шведите канят на свои разноски българския национален отбор на едноседмичен подготвителен лагер в Швеция. Офертата е нашите да тренират в елитен специализиран комплекс заедно с най-добрите местни и руски щангисти. Най-вероятно българите ще се възползват от предложението през януари.

Както е известно, преди месец България спечели домакинството на европейското първенство за мъже и жени през 2022 г., но шампионатът от 11 до 19 април в София е въпрос, тъй като процедурни хватки бавят регистрацията на новата управа вече близо половин година.

"Ако до две седмици нямаме развитие по регистрацията, за жалост ще се наложи да откажем европейското, което ще е огромна щета за престижа ни в световните щанги", заяви новият президент Ариф Маджид на пресконференция преди няколко дни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Тове е добре, но само от една страна, важно е и какво има от другата страна, че да не се окаже кон за кокошка...и тогава, ама аз не разбах, ама не чух !Най-доброто е когато направиш сам нещо за себе си и ако можеш да дадеш на някой друг!
4
2
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 3 преди 2 години
Пуснаха и една партида 1995-6 по 5мг. Тогава още суровината беше италианска, а през 80-те беше по 60 стотинки 40 таблетки опаковка по 2 мг. Сега китайците са наводнили с какво ли не и наши самоуки бездарници бъркат шльоковици за фитнесите.
3
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До там стигнахме след 12г разграбване на държавата от ГЕРБ, начело с тиквата.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бионсбол продаваха без рецепта в аптеките, но преди 40 години.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toва е една от фирмите с най-качествени щанги. В миналото беше еталон. Не виждам нищо продажно да промотират оборудване за щанги зали. Ако още се произвеждаше Бионабол в Дупница, разбирам да го рекламират. Навремето западни културисти идваха да си купуват тук, защото им беше без пари.

Спонсорирани публикации