Дискова херния спряла Лаура Траатс за световното

Бенефисът на златните момичета ще е на 16 декември в „Арена Армеец“
Обновена: 27 окт 2021 15:31 | 26 окт 2021 17:22, Красимир Ангелов
20
Дискова херния спряла Лаура Траатс за световното
Снимка: Lap.bg

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева внесе яснота относно контузията на Лаура Траатс, която спря ансанбъла ни от участие на Световното първенство в Япония, което трябваше да е и последното състезание на момичетата в тяхната кариера.

"Контузията й е дискова херния, която се е обострила там. Тя имаше травма от две години, но не е имала проблем с това. Докторът е категоричен, че не трябва да играе. Обострила се е вчера след втората тренировка. Случват се такива неща, здравето на момичетата е най-важно", заяви Илиана Раева.

Още по темата
Междувременно от БФХГ обясниха и защо на Световното първенство в Япония България няма резерва с ансамбъла.

"За да пътува резерва, тя трябва да играе задължително в едното съчетание. На Олимпийските игри имаше изискване да участват само пет гимнастички. Камелия Стоилова пътуваше, както и Татяна Воложанина, обаче те бяха с отбора до влизането в олимпийското село, за да може, ако нещо се случи с някоя от основните състезателки до влизането в селото, те да влязат. След влизане в Олимпийското село промени в състава не се допускаха!", уточниха от БФХГ.

Президентът на БФХГ Илиана Раева разкри, че бенефиса на олимпийските ни шампионки ще се състои на 16 декември в столичната зала "Арена Армеец".

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
Зеленоок... преди 2 години
Леле какво красиво момиче!
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като съдиите подариха титлата на нашите на Олимпиадата, те решиха да избягат от рускините за да не бъдат разпердушинени и да се оттеглят от спорта с ореола на шампиони. Малко нечестно, но разбираемо, един як пердах щеше да им свали реномето след олимпиадата
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е тежък труд техният и на другите гимнастички които се отказаха след болки и травми
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово гимнастиката която препоръчват води до промени в гр стълб и явно не е толкова полезна
11
4
 
16
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Имената и фамилиите на момичетата са без значение.Важното е ,че играят за България и когато победят звучи българския химн.Някои от коментиращите още са в 19-ти век.Нека малко да пооткрехнем капаците.
10
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе живи и здрави да са, донесоха ни много радост...но на 4 от 5-те ни момичета имената са им Лаура, Стефани, Мадлен и Ерика. Толкова ли няма български имена, та се чуждеем. И без това останахме една шепа хора, дай да се асимилираме по-бързо.
9
3
 
26
 
! Отговори
бай Ганьовица преди 2 години
Няма нужда от заяждане с фамилията на гимнастичката - безсмислено и дразнещо е. Разбра се, че баща й е чужденец. Е, и? Момичето е талантливо, работливо, лъчезарно! Но хернията й отне късмета, на нея и на останалите. Да са живи и здрави. Вече показаха какво могат!
8
3
 
11
 
! Отговори
Пандора без кутия преди 2 години
Нищо против момичето Лаура, искрени съчувствия, знам какво е дискова херния, искри от очите ти излизат от болка! Дано да се излекува бързо! Но... преекспонираха ги медиите, беше прекалено! Можеше да е по-скромно, по-прибрано и по-смирено! И така блясъкът на олимпийските медали щеше да е още по-сияен!
7
14
 
9
 
! Отговори
Войко преди 2 години
Калейн, Ворожанина, Траатс - все хубави български фамилии!
6
6
 
21
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Дайте първото място на рускинчетата, нека се радват.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия години дискова херния не я чака нататък нищо хубаво. Аз я получих на 36 г. и става все по-зле. Обезболяващи до едно време, но не си е работа това нещо.
4
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олимпийски шампион -това е върховно постижение в спорта.Момичето го е постигнало и това показва всичко,показва какъв е човека.Няма какво да се доказва.Невероятно момиче .
3
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момичетата са абсолютни олимпийски шампионки и няма нужда да се доказват нито на рускини нито на никой.Истинските шампиони се отказват непобедени така че браво.Невероятни момичета със невероятни успехи в спорта.Гордост за България!
2
30
 
7
 
! Отговори
тромб преди 2 години
Набола се е да ходи в мо;чето на кафенце.
1
41
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лаура Траатс знай ли български

Спонсорирани публикации