Стойка Кръстева за лишенията по пътя до олимпийското злато

"Положихме много усилия за този медал и тръгнахме изключително подготвени"
Обновена: 29 окт 2021 10:12 | 29 окт 2021 10:12, Ния Христова
4
 
В рубриката "Златните", която се излъчва в ефира на Bulgaria ON AIR, този път ви срещаме с олимпийската шампионка по бокс от Токио Стойка Кръстева и нейния треньор Борислав Георгиев. Те разказват за трудния път, лишенията и спечелването на златен медал на Олимпиадата.
 
"Най-прясно от състезание се завърнаха юноши-младша възраст, които завоюваха отборно първо място", каза Стойка Кръстева.
 
"В юношите сме първи от 6 години насам. Имаме 6 отборни купи. Тази година, за щастие, има 5 златни медала и 2 сребърни. Безапелационно взехме купата. В отбора ни има и медалист от Европейското първенство. Развиваме се с пълни темпове на всички фронтове", сподели треньорът Борислав Георгиев.
 
"Чувствам се много добре. Не беше труден преходът от състезател, тъй като преди да се завърна за тези Олимпийски игри, започнах да работя като треньор. Много радушно ме приеха в "Локомотив". Радвам се, че в момента и състезателите ме приемат добре. Надявам се, медалът от олимпийските игри да ми даде нов тласък, нови виждания и стимули за още труд, защото това е в основата на всеки един добър резултат", обясни българската боксьорка.
 
"Искам да им спестя всяка една трудност, през която аз съм преминала, но това няма как да стане. За мен остава частта, в която да ги мотивирам да бъдат трудолюбиви, да не се предават пред никакви трудности. Ако кажем, че един медал се воюва лесно - това е пълна лъжа. Бих ги посъветвала да се доверяват изцяло на треньора си, защото благодарение на моя личен треньор завоювах този медал", категорична е Стойка Кръстева.
 
"Прибрах се след Олимпийските игри без нито една драскотина, което мисля, че е показателно. Спортът бокс бих го сравнила с партия игра на шах", добави тя.
 
"Всеки българин, който прославя България, го прави не за да бъде наречен така, но със сигурност това го удовлетворява, защото разбира, че трудът му е забелязан от всички българи", сподели златната ни медалистка.
 
"Тръпки ме побиват. Само хубави спомени изникват в съзнанието ми. Имахме и трудни моменти, и изнервени, но сега изплува само щастието", разказа Борислав Георгиев.
 
"Положихме много усилия за този медал и тръгнахме много подготвени. Не е като да сме изненадани от резултата. В момента, в който удари последният гонг на финалния мач, мисълта, която мина в моето съзнание, беше - "Да, направихме го. България е над всичко", призна пред Bulgaria ON AIR Стойка Кръстева. И добави, че олимпийското злато е за цяла България.
 
Тя смята, че медалът е символичен и го дават на спортиста, но зад него стои екип от много хора.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Никой не може да и отнеме олимпийското злато и адмирации за постижението, но като взе да се пени по медиите колко е благодарна на Борисов, ми падна много в очите и всичко свърши. Сега ще помня само това, свързано с нея, и медала няма да е първото нещо, за което ще се сетя.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да тръгнеш за Олимпиадата, рева, че не си имала средства да се подготвяш. Спряла си със спорта и се е наложило да работиш в пицария.....Доколкото разбрах мъжа ти и треньора ти са виновниците да се върнеш в спорта. Но не е важно да си само велик спортист, ако като човек не ставаш...Извинявай, но какъв пост ти обеща Бойко и влезе в инициативният комитет за Герджиков, при положение, че никога не си чувала за този човек и не си виждала СУ ? Глада е ужасно нещо и започваш да целуваш ***....
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ходи да си благодари на вожда тая и да му се лензи насреща. Еа и спорта смешен.