Легендата от Формула 1 сър Франк Уилямс почина на 79 г.

За 50 години той ръководи два отбора
28 ное 2021 17:04, Нели Христова
7
Легендата от Формула 1 сър Франк Уилямс почина на 79 г.
Снимка: БГНЕС

На 79 години си отиде легендата от Формула 1 и създател на отбора "Уилямс" сър Франк Уилямс.

"С голяма тъга, от името на семейство Уилямс, екипът ни може да потвърди смъртта на сър Франк Уилямс, основател и бивш директор на отбора на Williams Racing, в на 79 години", написаха от отбора "Уилямс" в официалните си профили в социалните мрежи.

"След като беше приет в болница в петък, сър Франк почина мирно тази сутрин, заобиколен от семейството си", се твърди в изявление от името на семейството му. "Днес отдаваме почит на нашата много обичана и вдъхновяваща фигура. Франк ще ни липсва много. Молим всички приятели и колеги да уважават желанията на семейство Уилямс за поверителност в момента."

Сър Франк Уилямс отбеляза 50 години като шеф на отбор във Формула 1 през 2019 г. През това време той ръководи два отбора, последният от които спечели седем титли при пилотите и девет шампионски титли за механиците.

Британецът и семейството му, включително дъщеря Клеър, която управляваше отбора от 2013 г., напуснаха Формула 1 по-рано тази година, след като продадоха отбора на инвестиционната фирма Dorilton Capital.

Сър Франк, който получава травма на гръбначния мозък при автомобилна катастрофа през 1986 г., която го инвалидизира, започна да намалява присъствието си във Формула 1 през 2012 г., когато се оттегли от борда на Уилямс.

Клеър пое поста като представител на семейството и по-късно беше назначена за заместник-директор на екипа, който се грижи за ежедневната работа , но сър Франк запази титлата ръководителя на екипа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колега Пепи, името на преводача е Гугъл Транслейт.
5
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Спортуват за здраве .... и най вече за пачки :)))
4
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но Шуми държи фронта. Живият мъртъв.
3
0
 
11
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
можеше да преведете статията . а не половината да е написана грешно .
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една от последните легенди в този спорт, преди да стане шоу по американски стандарт! Мотивацията в моторните спортове е вече само пари, пари, пари! Светът е такъв! Краят на една епоха, където формулата се гледаше заради легенди като Сена, ***, Шумахер, Менсъл, и редица други! Аз лично вече не я гледам от години! Нахъсани за пари и евтина слава младоци! Но отборът, който вече е по небесните писти е невероятен! Лек път Сър Уилямс!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
R.I.P