Висшата лига повежда война с неваксинираните играчи

Масово отпадат мачове в най-гледаното първенство
19 дек 2021 18:08, Красимир Ангелов
45
Висшата лига повежда война с неваксинираните играчи
Снимка: БГНЕС

Висшата лига повежда война срещу неваксивираните футболисти, след като голямата част от мачове в предколедния кръг бяха отменени. Най-шокираща беше съдбата на дуела „Астън Вила“ – „Бърнли“, след като медицинските власти наредиха да отпадне само два часа преди старта му.

Причината беше основно у домакините, които не успяха да съберат 11 здрави играчи. А ако те влязат в 10-дневна карантина, "Астън Вила" не може да играе в коледния мач срещу "Челси" и два дни по-късно срещу "Лийдс", съобщава Gol.bg.

Миналата година Висшата лига и клубовете регистрираха милиардни загуби заради отпадането на мачовете. И сега са категорични, че прекъсване на първенството не трябва да има.

Основен проблем е, че едва половината от футболистите на елитните клубове са ваксинирани. Изследване посочи, че 25 на сто са категорични, че няма да го направят никога.

В понеделник ще има заседание с представители на всички клубове, на което се очаква да се вземе решение антиваксерите сред футболистите да бъдат санкционирани с лишаване от заплати. Подобно нещо направи "Байерн“ спрямо Йошуа Кимих, който беше категоричен и в крайна сметка се разболя и има последици от Ковид-19.

"Ако един футболист не е ваксиниран, то той е опасност за всички нас", обяви Юрген Клоп, цитиран от Труд.

"Заради него трябва да се търси отделна съблекалня, да се храни в различна зала, да седи в различен автобус. Който отказва да спазва протокола, предизвиква огромни логистични проблеми“, добави мениджърът на Ливърпул.

Още футболни новини от света четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
14
 
! Отговори
Реалистът преди 2 години
До Анонимен 35Аз пък предлагам да направят мачове, на които да играят само "заразени". Без това са безсимптомни и нищо им няма. Ковид дербита! И кой каза, че това е най-гледаното първенство? Има по-интересни мачове от други европейски страни. Няма да споменавам първенствата, че ще решите, че правя спам. Всичко друго е събирачка на пари, с всяка следваща година с по-висока цена! Подобно на техните прехвалени университети.
35
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да не е някой селски футболист без договор,адвокат и мениджър?Нека да нарушат договора на някоя звезда и да не му платят или да не го пускат да играе и свят ще им се завие от неустойки.
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече ставате банални с коментарите си за бели, черни, зелени и тн. Хич не ви увират главите кухи, че сега всички са под ножа на ваксините. Ама *** си пее старата песен за бели, черни, зелени. То друго и не може да измисли.
33
0
 
33
 
! Отговори
Много ме интересува преди 2 години
. От тези всички лаборно позитивни тестове, колко от тях са болни и колко са в болница ?? Кога ще се спре с показването на някакви си числа без абсолютна яснота в какво здравословно състояние са тези млади и здрави спортисти !! Да знам, никога, защото на лъжи се крепи цялата тази световна истерия !!
32
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Diabolo - ако спреш да се храниш с л4ина и започнеш да спортуваш ще имаш в пъти по-голям шанс да ти се разминат всякакви усложнения отколкото ако се надупчиш.. ако ще и със 100 игли! А въобще и да не споменавам, че така наречените "ваксините" са причина за смъртта на един куп народ... а в пъти повече са инвалидизираните до живот!
31
2
 
34
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
Ериксен и Агуеро ваксинирани ли бяха, когато при паднаха? Или информацията е "конфеденциална"?
30
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да питат Ериксен
29
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не си направят две висши лиги, една за ваксинирани и една за неваксинирани играчи?
28
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха! Дори и футболистите не са толкова тъъпи и наивни, че да се ваксинират!
27
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО пише ,че ваксината предпазва от заразяване между 60-90%...определено действа като леко да протече.Фактите обаче са от проучване ноември в Нидерландия-66% от приетите в болница са неваксинирани.Тъй че защо измислят нови и нови варианти да всяват паника и да бързат хората с бустери..Ако си в добро здраве,нямаш заболявания и най-големия плюс-си млад,от какво те предпазва "ваксината"!?
26
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Ако един футболист не е ваксиниран, то той е опасност за всички нас" .. e как така, нали ваксите са безсмъртни, що някой да е опасен за тях ..или под "опасност" се има в предвид нещо друго?
25
1
 
31
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Ши ги събират пак , безжизнени по терена .
24
2
 
37
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Новият световен ред изисква забрана на всякакви забавления от футболни мачове, шоута или даже компютърни игри - всичко това е описано в споразумението за климата от Париж... Явно са започнали изпълнението на плана с принудителна евтаназия на ритнитопковците...
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мен Низшата лига не ме интересува. Умрете спокойно. Никакви загуби.
22
0
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
препилени мозъци! нашите не са такива - ТЕ СА ПРОДАЖНИ! ех че хубууу информираш ЖУРНАЛИСТЕ - такива като теб водят живота на многоо хора!
21
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще може да си вземем класни играчи от висшата лига, здрави и неваксинирани в българското първенство.
20
3
 
47
 
! Отговори
До прост човек преди 2 години
Истината е че всеки може да зарази всеки и всеки заразен вакс. или не , може да се усложни и дори да си замине.....НО ваксинираните са дали своя принос към реализирането на 1000 долара обявена нетна печалба на секунда на фарм. компании, а целта им е 3000 $/сек за които им трябват неваксинираните. Заради това от тези 1000$/сек. се инвестират в управници и медии ,да се натиснат ония "гадове" които им ограничават печалбата и им пречат да си стигнат таргета.
19
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те доста млади спортисти си умряха от ваксините ,така ,че войната си от две години
18
39
 
1
 
! Отговори
Diabolo преди 2 години
До *** човек:Правилно си се описал. Виж сега, вискината не те предпазва на 100% да не се заразиш, а от това да го изкараш тежко, да се стигне до болница и евентуално смърт. Аз се ваксинирах и го изкарах без симптоми. Мой колега не беше ваксикиран и се наложи да постъпи в болница, защото не можеше да диша нормално. Който си мисли, че е майтап, нека да прекара няколко дни в ковид отделение!
17
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно като изгоните половината си играчи,че не са ваксинирани кой ще ви играе мачовете???