Манчестър Сити обърна с 2:1 Арсенал в драматична среща

През втората част една дузпа за Сити обърна мача
Обновена: 1 яну 2022 17:47 | 1 яну 2022 17:15, Анисия Иванова
5
Манчестър Сити обърна с 2:1 Арсенал в драматична среща
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити обърна с 2:1 Арсенал в драматична среща от 20-ия кръг на Висшата лига. Така "гражданите" направиха нова много важна стъпка към поредната си шампионска титла.

Сити дръпна с цели 11 точки на Челси и с 12 на Ливърпул в битката за първото място. "Мърсисйадци" обаче са с два мач по-малко, а лондончани с един.

Срещата на стадион „Емирейтс“ бе уникална драма. Арсенал изигра феноменално първо полувреме и заслужено поведе с гол на Сака (31).

През втората част една пресилена дузпа за Сити обърна всичко в мача. Марез изравни от наказателния удар в 57-ата минута, последва обаче невероятен пропуск на лондончани, които секунди по-късно останаха и в намален състав, от игра бе изгонен Габриел Магаляеш.

Всичко вървеше към справедливо равенство, но в 93-ата минута Родри бе най-съобразителен в наказателното поле на Арсенал и прати топката в мрежата на домакините за 1:2.

Трябва да се отбележи, че преди почивката съдията не отсъди дузпа за Арсенал, когато Едерсон повали Йодегор, което в края на мача разгневи сериозно феновете на "артилеристите".

Това бе 11-ата поредна победа на "гражданите" във Висшата лига. За последно те загубиха в среща за първенство на 30 октомври с 0:2 при гостуването си на Кристъл Палас.

В тази среща "топчиите" бяха без своя мениджър Микел Артета, който е с положителен тест за коронавирус. Арсенал наистина загуби нелепо, но заслужава само суперлативи за прставянето си. Лондончани запазват мястото си в Топ 4 на Висшата лига.

Още за мача в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Нищо особено. 12 срещу 10.на терена. Бутането на чаршафите в Англия е видимо и от слепец, но е Европа ги разкриват всяка година.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1.44 супер коеф. арсенал да отбележи
1
0
 
2
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
надали някой е разбрал за тази драма