Драма на "Сан Мамес": Атлетик Билбао изхвърли Барса

Икер Муниаин отстреля каталунците с дузпа в 105-та минута за 3:2
21 яну 2022 07:20, Анисия Иванова
9
Драма на "Сан Мамес": Атлетик Билбао изхвърли Барса
Снимка: БГНЕС

Атлетик Билбао се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на Краля в Испания след драматична победа с 3:2 след продължения над Барселона на своя “Сан Мамес”. Баските изиграха страхотен мач и пропуснаха много положения, заради което можеха да бъдат наказани.

Капитанът Икер Муниаин даде аванс на тима си още във втората минута, но в 20-та Феран Торес изравни с дебютния си гол за Барса. В края на мача Иниго Мартинес (86) си помисли, че е донесъл успеха на баските, но в 92-та минута Педри реализира за 2:2 и прати мача в продължения. Там драмата продължи, а Муниаин все пак се превърна в герой за тима си, след като реализира дузпа в 105-та минута.

В продълженията Барселона опита да държи повече топката. В 96-та минута обаче Иняки Уилямс опита да изненада Тер Стеген с далечен удар, но топката профуча покрай гредата.

Развръзката дойде в края на първото продължение. Нико Уилямс центрира за пореден път от дясното крило, а топката се отклони от ръката на Жорди Алба. Първоначално реферът не отсъди дузпа, но след като видя положението, посочи бялата точка. Икер Муниаин реализира хладнокръвно и направи 3:2.

В началото на второто полувреме Феран Жутгла вкара за 3:3, но голът много бързо бе отменен заради засада. До края каталунците натискаха, но не успяха да се върнат за трети път в мача и победата остана на “Сан Мамес”.

Още подробности за мача на Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Това не е изненада преди 2 години
който се интересува от футбол знае Баските, че са супер корав отбор!!! Още повече в Испания и последния може да бие първия например!! Това не ви е Лудогорец и ЦСКА, които играят по калните терени и рухнали подобия на стадиони в България!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква драма бе , драги спортни *** ,ако наистина сте такива, гледате ли играта на Барса от началото на сезона- ами няма такава , в момента заради "грандомащината" Ревал и Бърцата са тънко подпирани ,иначе хептен ще се сринат, гледахме снощи и двата мача- реално в Испания има 5-6 отбора ,които в пъти играят по- добре от "грандовете", но ги порязват..Атл. М са в криза и това е истинското дередже иначе гледаме театро ,не футбол
5
1
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
С Ицо Стоичков бяха ,,Дрийм ***"! Явно тогава си бил в ,,ташкент" пубере!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барса станаха като при Ицо Стоичков.Слабаци
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
според моментната форма на отборите не е изненада
2
2
 
4
 
! Отговори
Ельоменат преди 2 години
Няма страшно, Фарса ще се борят за ШЛ, а не за някоя жалка купа на краля. Забравих те и там отпаднаха позорно. Джуджака фалира Барса и се махна на време
1
1
 
3
 
! Отговори
Бабаяру преди 2 години
Ох какъв КЕФ!!!