Без бокс и щанги на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г.

Това бе решено на 139-то събрание на МОК
3 фев 2022 13:14, Ния Христова
23
Без бокс и щанги на Олимпиадата в Лос Анджелис през 2028 г.
Снимка: БГНЕС
Боксът, вдигането на тежести и модерният петобой не попаднаха в първоначалния списък със спортове в програмата на Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година. 
 
Това беше решено на 139-то събрание на Международния олимпийски комитет, открито днес от президента на организацията Томас Бах, съобщи БГНЕС.
 
Трите спорта ще имат своя шанс да бъдат част от Игрите в Ел Ей, ако до 2023 година покажат задоволителен напредък по проблемите, очертани от МОК в края на миналата година. 
 
По отношение на бокса международната асоциация AIBA трябва да покаже, че се е справила с проблемите с управлението си, прозрачността на финансирането и интегритета на съдийството. 
 
Относно щангите IWF (Международна федерация по вдигане на тежести) трябва да адресира проблемите на спорта с употребата на допинг. 
 
Модерният петобой пък ще трябва да замени една от дисциплините си - конната езда.
 
В програмата за Лос Анджелис попадат три младежки ориентирани и традиционни за Калифорния спортове - скейтбординг, сърфиране и спортно катерене. Трите спорта се представиха успешно и събраха голяма популярност на Олимпиадата в Токио миналото лято. 
 
В предварителната програма за Лос Анджелис 2028 не влиза брейкингът, който ще дебютира на Игрите в Париж през 2024. В програмата за Париж и Лос Анджелис не попада и каратето.
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации