Ливърпул се разправи с Бенфика и гледа към полуфиналите

"Мърсисайдци" удариха "орлите" с 3:1 в Лисабон
6 апр 2022 07:50, Елка Василева
12
Ливърпул се разправи с Бенфика и гледа към полуфиналите
Снимка: БГНЕС

Ливърпул победи с 3:1 Бенфика в първи ¼-финален мач в Шампионската лига, проведен на стадион „Луш“ в Лисабон. Хората на Юрген Клоп взеха комфортен аванс преди реванша на „Анфилд“ на 13 април и вече гледат уверено към полуфиналите.

„Мърсисайдци“ обаче трепериха до последно, след като сами вкараха вълка в кошарата. Те поведоха с 2:0 през първото полувреме след голове на Ибрахима Конате и Садио Мане. След почивката Конате се превърна от герой в грешник, след като негов брутален гаф позволи звездата на Бенфика Дарвин Нунес да отбележи за 1:2. До края домакините натискаха, но Ливърпул се възползва от грешка в отбраната и Луис Диас уби ентусиазма им, вкарвайки за 1:3 в заключителните акорди .

Като цяло двата отбора си поделиха по едно полувреме. През първата част Ливърпул доминираше и пропусна шансове да вкара още голове, като вратарят Влаходимос попречи това да се случи. След антракта "лисабонските орли" се окрилиха, а голът след грешката на Конате ги вдъхнови допълнително, но те не успяха да се докопат поне до равенството. През втората част явно гостите излязоха и по-успокоени на терена и решиха да съхранят част от силите за неделния сблъсък за първото място във Висшата лига срещу Манчестър Сити.

Подробности за мача четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
Бенфика са слаб отбор. За мен фаворитите са Байерн Мюнхен и Ливърпул. Велики отбори. Нека да победи по-силния!
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ливърпул и Манчестър Сити са на изключително ниво тази година. Имайте предвид, че Конате е резерва и затова засича понякога. На полуфиналите ще играят със Ван Дайк и Матип, които са много сигурни. Освен това, имат 5 топнападателя, всеки със различни силни и слаби страни и Клоп ги ротира за да ги държи свежи. Освен това имат и 4 фулбека във форма - Трент, Робо, Гомес и Цимикас и там също може да ротира. Ливърпул като нищо може да вземат и квадрупъл този сезон, мисля че само Сити могат да ги спрат
5
3
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Като нищо Ливърпул могат да глътнат вода срещу Байерн с тая защита на центъра (Конате и Ван Дайк). Коман и Гнабри ще ги правят луди на пробиви, така че нищо не се знае. Байерн първо да мине Виляреал обаче, че като нищо жълтата подводница може да ги торпилира, ако я подценят. Ако всичко е ОК, финалът е Байерн- Реал Мадрид :)
4
0
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Рибата не е уловена ,ти слагаш тигана!! По кротко невръстни юнако Ама нали и да не стане твоята никой не те знае анонимнико ! велико нещо е нета,всеки си плямла каквото му скимне скрит зад анонимноста си! и никога не си признава ,,Сгреших"
3
0
 
3
 
! Отговори
До 5 преди 2 години
Правилото вече не важи!
2
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финала е Ливърпул - Челси и титла за Челси, а полуфинали МС - Челси и Байерн-Ливърпул.
1
0
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 2 години
И в БЪЛГАРИЯ имахме ФУТБОЛ НЯКОГА но корупцията и феновете хулигани погубиха БГ ФУТБОЛЪТ също и БОБИ МИХАЙЛОВ