Сензация в Шампионската лига! Виляреал изрита Байерн

Реал Мадрид оцеля срещу Челси и също продължава напред
13 апр 2022 09:39, Красимир Ангелов
8
Сензация в Шампионската лига! Виляреал изрита Байерн
Снимка: БГНЕС

Виляреал сътвори сензацията в Шампионската лига, елиминирайки Байерн насред Мюнхен в четвъртфинален мач-реванш. Двубоят завърши 1:1, а минималната победа с 1:0 на испанска земя отпреди седмица прати възпитаниците на Унай Емери на полуфиналите.

Шесткратният европейски клубен първенец изигра доминиращо първо полувреме, което обаче беше лишено от опасни атаки. "Жълтата подводница" се отбраняваше смело и организирано, а в редки моменти демонстрираше и бързите си контраатаки.

Седем минути след подновяването на играта дефанзивният вал на испанците се пропука и Роберт Левандовски откри резултата с помощта на гредата. До 88-ата минута головите възможности бяха 23:3 за Байерн, но точно тогава Виляреал изравни чрез резервата Самуел Чуквуезе.

На полуфиналите достигналият за втори път в историята си до тази фаза Виляреал очаква Ливърпул или Бенфика. Преди реванша на стадион "Анфийлд" в сряда мърсисайдци имат комфортна преднина от 3:1.

В другият мач от снощи Реал Мадрид оцеля срещу Челси в луд мач. "Кралете" загубиха с 2:3 след продължения у дома, но продължават напред с общ резултат 5:4.

Испанският клуб имаше аванс от 3:1 след първия мач, но лондончани просто го смазаха, за да поведат с 3:0 в реванша в Мадрид. Магическа асистенция на Лука Модрич помогна на домакините да стигнат до ключов гол и продължения, а в тях Карим Бензема отбеляза дежурното си попадение, което се оказа и решаващо.

Всичко за снощните мачове в Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 2 години
Феновете на Челси вероятно реват заради отменения гол на Алонсо, а се видя в реално време как си "подкарва" топката с ръка. ВАР отмени гола и се почва.. Реал е подпиран от ВАР и т.н. - на крива ракета прав космос няма. Иначе шапки долу за всички в Челси снощи-феноменален мач изиграха и заслужено спечелиха след като спаха предния мач и Бензема ги направи сами да си говорят. Довечера и Сити ще си тръгнат, а Пуул на полуфинала срещу Реал :)
7
0
 
7
 
! Отговори
Мили деца... преди 2 години
...като твърдите, че съдиите подпират някой отбор, подкрепяйте твърденията си с факти, мача го има на запис, посочвайте положенията и минутите. Така наистина ще стане ясно дали твърденията ви са верни, или са плод на пристрастие и емоции. Иначе-бития бит, и т.н....
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реал е с най-трудният жребий,ПСЖ,Челси,а сега вероятно Ман сити,на финала вероятно Ливърпул,и пак ще счечелят ,защото са най-добрите!
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И каква сензация е това?Умрялата бундеслига си отиде от ШЛ!
4
3
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 2 години
И двата отбора са подпирани. ШЛ също е платена. Но за Реал и в жребия даже имаше помощ. Имаше и разследвания такива.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2По традиция Уефалона са най-подпираният отбор. Да не ти вадя един фамозен мач срещу Челси от преди години като доказателство.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Яд ме е, че най-подпираният отбор в Шампионска лига - Реал Мадрид продължават. То не бяха съдии, жребии и какво ли още не в тяхна подкрепа през годините.
1
0
 
4
 
! Отговори
Байрям преди 2 години
Пак ли биха дюнерите?