Хърватия - най-големият износител на футболисти на глава от населението

Бразилия има най-много играчи в чужбина, следват Франция и Аржентина
11 май 2022 08:54, Елка Василева
12
Хърватия - най-големият износител на футболисти на глава от населението
Снимка: архив, БГНЕС

Хърватия е осма в света по брой футболисти, които играят в чужбина, но на глава от населението Хърватия е най-големият износител на футболисти според Футболната обсерватория "CIES", цитирана от Хина.

Футболната обсерватория публикува списък на страните с най-голям брой футболисти, играещи в 135 чуждестранни футболни първенства по света.

Хърватия има 400 играчи, които играят в чужбина, което е с 81 повече в сравнение с 2017 година, като така се нарежда на осмо място в света.

Сърбия е девета с 379 играчи, които играят в чужбина.

Бразилия има най-много играчи в чужбина (1219), следвана от Франция (978) и Аржентина (815).

Ако се вземе предвид броят на играчите в чужбина на глава от населението, Хърватия, чието население наброява 3,8 милиона, е на първо място.

Влиянието на играчите на Хърватия в чужбина се вижда в клубните първенства. Хърватският полузащитник Лука Модрич ще играе във финала на Шампионската лига срещу Ливърпул като футболист на Реал Мадрид. Това ще бъде единадесета поредна година, в която хърватски футболист ще играе на финал на толкова елитно състезание.

Двама хърватски играчи Борна Баришич от Рейнджърс и Кристиян Якич от Айнтрахт Франкфурт ще играят на финала на Лига Европа на УЕФА.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ходих в Одрин наскоро, преди това в Истанбул - прахът за пране е тотален ***, дрехите -тотал щета, всичко е едий копторлък в Тюркието
10
1
 
0
 
! Отговори
турчин преди 1 година
не всичко е менте в Турция има и някой хубави стоки, рядко ама се произвеждат и някои качествени неща.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 8, турците сте най-големи производители иизносители на ментаци
8
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не, турците сме най-големите износители на футболисти и на всичко. Да живее великия вожд Реджеб Ердоган че вдигна пенсиите от 170 на 200 долара, и заплатите вече вземаме по 300 долара на месец, американци, французи, холандци, белгийци, всички ни дишат праха
7
0
 
2
 
! Отговори
vlady преди 1 година
В България има достатъчно магистри, доктори и хабилитирани лица по футбол. Има и голям брой качествени позиционни играчи с умение да маневрират прецизно по терена, да заемат позиция, да наблюдават играта отблизо и да изчакват топката да дойде и положението да узрее за атака за разлика от посредствените хърватски житни бегачи без позиционно чувство и стратегическо мислене. Също нашите футболисти имат отлична алкохолна подготовка и владеят на висота важните финтове по масите в чалготеките.
6
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като станем и ние 3 милиона, ще имаме 100тина фустболисти, и ще ни казват,че сме щастливи.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста по-добре говори за една държава най-голям процент от БВП в технологичния сектор на глава от населението (България), отколкото сръбските аутсайдер чалгари (Хърватия) и техните футболисти.
4
0
 
7
 
! Отговори
Да преди 1 година
За да изнасяш футболисти първо трябва да имаш футбол, което обобщава стадиони, бази, добри треньори и хора с амбиции, които искат да играят модерен футбол, а не някакви мислещи се за големи футболисти "чалгари"!
3
3
 
9
 
! Отговори
Дачо преди 1 година
Те си нямат перука
2
3
 
7
 
! Отговори
Max преди 1 година
Ние пък сме най-големият производител на чалгари на глава от населението.
1
1
 
5
 
! Отговори
Перуката преди 1 година
Интересна новина! Наздраве