Юношите с престижно равенство в последния си мач на Евро 2022

Те завършиха 1:1 със силния отбор на Полша
23 май 2022 11:30, Елка Василева
3
Юношите с престижно равенство в последния си мач на Евро 2022
Снимка: БФС

Юношеският национален отбор на България до 17 г. стигна до заслужено равенство 1:1 със силния отбор на Полша в последния си двубой от груповата фаза на еврофиналите в Израел. Това бе първа точка от Евро 2022 за момчетата на Йордан Петков, които изиграха много силно второ полувреме и успяха да стигнат до гол в заключителните минути на срещата.

Двубоят започна равностойно, като в титулярния състав на върха на българската атака се завърна Петър Кирев, а по лявото крило действаше Александър Александров, заменил наказания Роберто Райчев. Преди почивката най-активен в редиците на “лъвчетата” бе Борислав Маринов, който тормозеше полската защита с пробивите си отдясно, но гол така и не падна до края на първото полувреме.

Веднага след подновяването на играта Славински съумя да открие резултата в полза на съперника. В заключителните 20-ина минути на срещата България натисна противника си и заслужено стигна до гол, дело на резервата Стефан Трайков. В 83-ата минута той се оказа най-съобразителен в наказателното поле на Полша, обърна се и стреля, като не остави шансове на полския страж Муравски.

По този начин “лъвчетата” приключиха участието си на Евро 2022 с една точка и достойно представяне срещу актуалния еврошампион Нидерландия и един от фаворитите в турнира – Франция, съобщи БФС на сайта си.

Съставът на България:  1. Алекс Божев, 7. Захари Атанасов (46 – 20. Неджиб Хаджа), 2. Слави Чакъров, 5. Росен Маринов, 4. Симеон Василев (46 – 15. Росен Божинов), 6. Мартин Георгиев, 8. Антоан Стоянов, 10. Асен Митков, 11. Борислав Маринов, 19. Петър Кирев (82 – 21. Александър Петров), 22. Александър Александров (68 – 17. Стефан Трайков)

Спортни новини четете на Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато земат точка и първенството свърши.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Важно е че са се класирали.Има бъдеще във футбола,но това не е благодарение на БФС и Министерството на Спорта,а на бившите фуболисти, които сега са треньори на малиите детски школи.Поздравление на момчетта и на треньорите на школите,без тях футбола в БГ отиваше на кино,при това много тъжно кино.
1
1
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Престижно равенство ми прозвуча като последно място ... и то така се оказа, като прочетох статията ... :(