Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната

Той е на мнение, че Западът трябва да принуди страната да преговаря
26 май 2022 07:00, Нели Христова
279
Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната
Снимка: БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията, което предполага позиция, срещу която огромното мнозинство украинци са против, съобщава The Washington Post, цитирайки The Daily Telegraph.

Кисинджър също така е призовал Съединените щати и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това може да влоши дългосрочната стабилност на Европа.

След като е посочил, че западните страни трябва да не забравят значението на Русия за Европа и да не бъдат "пометени" от моментните настроения, Кисинджър също е настоял Западът да принуди Украйна да приеме преговори със "status quo ante" или предишното състояние на отношенията.

"Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво", е заявил бившият американски държавен секретар.

По думите му продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия.

Украинският президент Владимир Зеленски подчерта, че част от условията му за влизане в мирни преговори с Русия ще включват възстановяване на границите преди нахлуването.

Коментарите на Кисинджър идват, когато световните лидери казват, че руската война в Украйна е поставила под въпрос "целия международен ред".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза на световните лидери в Давос, че войната е не само "въпрос на оцеляването на Украйна" или "въпрос на европейската сигурност", но и "задача за цялата глобална общност".

Тя осъди "разрушителната ярост" на руския президент Владимир Путин, но каза, че Русия може един ден да си върне мястото в Европа, ако "намери пътя си обратно към демокрацията, върховенството на закона и зачитането на международния ред, основан на правила... Защото Русия е наш съсед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
украйна свърши
171
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това, че на Русия не и бил предоставен избор и нападението било предизвикано е абсолютна глупост и гадна лъжа! Никой не е застрашавал територията на Русия по никакъв начин. Истината е че Русия има империалистически завоевателни цели и затова извърши открита военна агресия над свободна и независима Украйна. Но рано или късно путин и кремълските фашисти ще си счупят главата! Такава е съдбата на агресорите!
170
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По същия начин Ердоган може да реши да вземе Кърджалито и Разград и да развее там червения байрак с полумесеца. Какво правим тогава? И ние ли да даваме част от територията си? То не че има как да спрем турската армия, ако тръгне към Дунава.
169
5
 
13
 
! Отговори
Не фен на Путин. преди 1 година
До Аз съм Мда до Мда -180- Tочно ти си се подвел. Колкото и да не харесваме Русия и Путин, истината е че в случая нападението бе предизвикано и на Русия просто не и бе предоставен избор. Украйна бе създадена като държава неотдавна под изричното условия да е неутрална. С междинароден договор, подписан и заковано в Конституцията. Иначе нямаше да я има, Глобалистите обаче нарочно забъркаха кашата, поставяйки си марионетки на власт, настанявайки тренировъчни натовски бази и променяйки Конституцията
168
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоз на колко години е бе?
167
7
 
7
 
! Отговори
Bob преди 1 година
За нас е това.. Ако ни кажат на нас Копейкин и Президента веднага ще отстъпят територията ни на север от Стара Планина. Само и само мир да е. Да не се мъчат хората..
166
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стига толкова руски *** да замърсяват интернета
165
5
 
18
 
! Отговори
Валентин Вълев преди 1 година
Прочетете статията му " Как ще завърши украинската криза " от 2014-та година и тогава отново коментирайте. Старото куче си е старо куче, ама кой да слуша....
164
9
 
15
 
! Отговори
...И руснаците преди 1 година
..Клаха народа си тъй, както турчин не го беше клал !
163
21
 
22
 
! Отговори
Аз съм Мда до Мда преди 1 година
Тук не става въпрос за фенове на едни или други бе, не знам защо не го проумяват тпите ви глави - става въпрос за брутална агресия от една страна спрямо друга с цел завладяване на част или на всичките нейни територии, и дори пълната й асимилация като държава, при това в 21-ви век в центъра на Европа, и само на няколкостотин километра от България ! Ето това е истината, и тя е такава без значение кои са страните ! Аз лично преди това изобщо не се интересувах от Зеленски ! Аман от пропагандатори !
162
26
 
15
 
! Отговори
Гледна точка преди 1 година
И този вече е изкуфял и не разбира, че ако украинците клекнат и отстъпят сега територии войната може и да затихне временно, но гнусните и подли рашисти ще намерят повод след това да нападнат и останалата Украйна. Затова, може и да загубят територии, но ще е след като са се били достойно срещу огромно превъзхождащ ги враг
161
9
 
11
 
! Отговори
Егати преди 1 година
Малодушния съвет !
160
14
 
17
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Сега ще играе хурката. И най-запалените Зеленови фенови им проблясва вече, че Украина е пусната по пързалката, па на Зе са му намазали ските...Оттук насетне нещата са как да отърват максимален остатък от държавата...
159
11
 
13
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Хахаха, перемогата вече стигна поредни висоти - да обявяваш Кисинджър за руски агент е, меко казано, тотална шизофрен-ия.Това е човекът, който е архитект на цялата доктрина антиРусия, която САЩ изпълняваха досега. Но последните 5-6 години УСА така се ошлякаха, че нещата излязоха извън контрол.И дъртата *** се опитва някак си да ги вразуми.Подоляк веднага се извъртя, че идеално за тях би било положението да се върне към 28-ми Февруари, т. е. отписаха Крим. Ама късно е како Минке...
158
17
 
8
 
! Отговори
Ханс преди 1 година
Тоя дърт руски агент откъде изпълзя?
157
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължават българите-русо-фа-шисти да разпространяват опорката, че САЩ и НАТо почнали войната, а не Русия, че украинците сами си избиват цивилните и разрушават сградите и че всички видеа изобличаващи Русия са всъщност филмчета снимаки като за Холивуд от украинцте.Бре, да не излезе още малко, че Русия не е нападала никой, и напротив, всички са я нападнали...
156
10
 
11
 
! Отговори
Неправилно! преди 1 година
И да им дадат, на о-р-к-а не може да се вярва, после русия ще наруши договора както се случва обикновено ...
155
15
 
25
 
! Отговори
х преди 1 година
Правилно. Руснаците подариха земя на Украйна, а сега Украйна ще подари земя на Русия. И ще настане мир.
154
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Заради неговата доктрина, Китай стана световна сила, а в следващите години и ще налага волята си над света. Изнесоха се европейски и американски индустрии и там, та миналата година едни ръкавици не можеха да се намерят. Тръгнал пак да оправя света. Още един път да хвърли източна европа на Русия, за да осигури на Америка глътка благоденствие. Тоя филм сме го гледали, чак изстрадали.
153
9
 
12
 
! Отговори
Iv преди 1 година
46 щурмови батальон "Донбас" на ВСУ леко и небрежно се е изтеглил от заповяданите им позиции, че не им се мре за тоя дето духа. При 20-годишните руски войничета, настроението е подобно. Никой от тези на фронтовата линия не я иска тази война. Нито фашистка Русия, нито нацистка Украйна има. Само едни ***, дето си играят шах със живи фигури.

Спонсорирани публикации