Радост на "Армията": ЦСКА ще има модерен стадион от 2025 г.

Капацитетът на новия стадион ще бъде между 15 и 18 000 зрители
21 юни 2022 15:35, Красимир Ангелов
20
Радост на "Армията": ЦСКА ще има модерен стадион от 2025 г.
Снимка: Lap.bg

Новият стадион на ЦСКА трябва да бъде готов за началото на сезон 2025/26, обявиха от  международният оператор SPORTFIVE на съвместна пресконференция, на която бе представен проектът за изграждане и управление на новия клубен стадион на "червените" в Борисовата градина.

Двете страни дадоха подробности относно проучванията и анализи, свързани с възможностите за изграждане и управление на бъдещото съоръжение.

Представител на SPORTFIVE обясни, че строителството ще се осъществи в съществуващата чашка на настоящия стадион "Българска армия" и целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда.

Капацитетът на новия стадион ще бъде между 15 и 18 хиляди зрители, като ще бъде премахната пистата и феновете ще бъдат много по-близо до терена.

"Надяваме се и националният отбор да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на международни и местни звезди. 10 000 кв. м ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи за паркиране, а ако има нужда от външен паркинг, той ще бъде екологично ориентиран", заявиха от SPORTFIVE.

На 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията, а по предварителни разчети разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април 2023 година. Строителството ще стартира през 2024 година и за началото на сезон 2025/26 ЦСКА би трябвало да играе на новия стадион.

Инвестицията ще бъде около 80-90 милиона лева и е осигурена от собствениците на клуба, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

Още новини от лагера на ЦСКА четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: Българска армияЦСКА
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 1 година
Може ли някой да обясни, защо на този ловешки-етрополски отбор играещ под името ЦСКА е стадиона, след като се знае, че при основаването на ЦДНВ през 1948г. сега играещ като ЦСКА 48, стадиона беше взет от АС23. Като отбор но царската армия АС23 беше закрит, и който протестираше беще разтрелян като ангоамерикански шпионин.
18
0
 
0
 
! Отговори
Дзивко преди 1 година
Супер е да има нов стадион, но не трябва да е в парка, по добре на ново място, само дето имам съмнения че зора на Ганчев е точно за тоя имот
17
0
 
1
 
! Отговори
Варна преди 1 година
Браво! Сега и Наско Сираков да последва примера на ЦСКА, да извади и той лични средства за гаранция и да стартира ремонта на Герена. Грандовете ни заслужават да имат хубави стадиони, а не легени, като сегашните.
16
1
 
1
 
! Отговори
Димчо Беляков преди 1 година
У Ловеч си имаме малко, китно стадионче. Че и с оркестър даже! Защо ни трябваше да идваме в София ?
15
3
 
5
 
! Отговори
Цска-фалшива новина преди 1 година
Поредната фалшива новина. ЦСКА в България вече не съществува. ЦСКА окончателно фалира на 9.9.2016г.
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
екологично ориентиран паркинг :D
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе тея не дължат ли 32 милиона лева на България?
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е хубаво, нека имаме един модерен стадион. Ловеч винаги е бил футболен град, макар и малък и 15-18000 са предостатъчен капацитет. Само Литекс!
11
2
 
1
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Какво вика като си заминава Радостин Василев. Ще видиш к'во. Това е представянето на незнам си кой проект подред. Стадон няма да видите ЕКОТОЙ арена е ваша съдба.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахах.Такава статия имаше и преди 2,3,4,5,6,7..... години.Няма да има стадион в България.
9
2
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Само прочетох ,че ще започне на .....1ви Април и веднага се сетих за ръста на "заможния" и това ,че на лъжата краката са къси...
8
2
 
6
 
! Отговори
Спартакист преди 1 година
Това което е написано в статията никога няма да се случи! Никога...
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То армия почти няма, журналята: армия, та армия. Това са едни ритни топковци! Нищо общо с армията. Че и името им отдавна не отговаря на истината.
6
1
 
2
 
! Отговори
До Асан преди 1 година
Ами очевидно не ти.
5
3
 
4
 
! Отговори
,До 4 преди 1 година
Какво като си заминава Радостин Василев .Всички документи са подписани,а ние не искаме пари от държавата,за да ни трябва министър .
4
5
 
5
 
! Отговори
Koko преди 1 година
Нищо няма да има Радостин Василев си заминава, заминава и проекта в кофата
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капацитетът на новия стадион ще бъде между 15 и 18 хиляди зрители,"Капацитетът на новия стадион ще бъде между 15 и 18 хиляди зрители," ---- Абе тия да не са слънчасали??? Кога български ритнитопковци ще съберат 15 000 иди0т4 да ги гледат??? Че то българският футбол е за закриване, тия стадион ще правят. За концерти има вече стадиони, но както виждаме няма особено търсене. Та нека си го кажем в прав език - някой ще строи в парка молче, чалготека, вип е6алник, апартаменти под претекст за стадион.
2
1
 
16
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Кога обществото ще еволюира и ще стигне до 21ви век? В държава където има слабо образование, слабо здравеопазване, слаби медии и слабо правосъдие, ние продържаваме като диваци да се радваме на хляб и зрелища. На младежи, които едно есе не могат да напишат, но получават всеки месец 50-100 пъти по-висока заплата от пенсията на вашите родители. Никога няма да забравя как навремето Титан бяха спонсори. Аз им плащам да ми извозват боклyка, а те харчат милиони за футбол. Ми намалете ми такса смет.
1
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 година
100 милиона кой ги дава