32 медала за българските бойци от Световната младежка купа на KWU

Отличията са в завоювани в трите възрастови групи
6 юли 2022 09:32, Елка Василева
3
32 медала за българските бойци от Световната младежка купа на KWU
Снимка: BOEC.BG

Силно представяне и много медали за български каратеки от Световната младежка купа на KWU, която се проведе в спортния комплекс в Камчия. Родните представители стигнаха до общо 32 медала в трите възрастови групи – 4 златни, 9 сребърни и 19 бронза.

Това отреди на страната ни второ място в отборното класиране. Големият победител е тимът на Казахстан, който завоюва 44 медала, от които 23 златни. На трето място остана тимът на Армения с 12 медала – 3 първи, 2 втори и 7 трети места, съобщи BOEC.BG.

При юношите и девойки, 14-15 години, стигнахме до  15 медала – 11 бронза и 4 сребърни. В по-горната възраст (16-17 години) 11 родни национали се качиха на почетната стълбичка, с 4 втори места и 7 трети.

Много здрави и оспорвани битки имаше при кадетите (18-21 години). Там страната ни се поздрави с четири титли. При мъжете номер 1 станаха Димитър Митев в категория до 65 килограма и Александър Алексиев при над 85-килограмовите. Много интересна се получи финалната битка при дамите до 55 килограма, където две българки извоюваха категорично правото да спорят за златото и в оспорвана среща определиха победителката. Националката Николинка Бояджиева се наложи над Моника Стоянова. С бронз се поздрави и съотборничката им Мариела Любенова, която се състезава при над 55-килограмовите, а в категорията триумфира Екатерина Юшкевич.

Световната младежка купа на KWU е част от програмата на 16-ия Международен летен лагер по киокушин в Камчия. Участие взеха 354 бойци от 22 държави. На трите татамита в залата в СОК „Камчия“ битките се ръководиха вещо от 40 международни рефери.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
БОЕЦ преди 1 година
Да се преразгледа срещата на Николинка Бояджиева и Моника Стоянова. Внимание обръщам на съдията от дясно към съдията отляво. Без продължение или просто съдийство.