Младен Кръстаич: Отборите залагат на много чужденци

Вярваме, че БФС ще ни даде възможност да изложим нашите идеи, смята сърбинът
8
Младен Кръстаич: Отборите залагат на много чужденци
Снимка: Lap.bg

Селекционерът на националния отбор на България Младен Кръстаич даде интервю пред БНТ.

"Българското първенство прилича на сръбското. Разликата е, че в Сърбия 2-3 тима се борят за титлата. Тук ми прави впечатление, че 3-4 отбора се борят за първото място. Още нещо, което ми прави впечатление е, че доста клубове залагат на чужденци. Това не е добре за нас, защото трудно може да извлечем играчи за националния отбор", посочи сръбският специалист.

"Да, в течение съм на ситуацията с Михайлов и Бербатов. Михайлов бе капитан, топ футболист. Бербатов също беше класен футболист. Той все още е много млад и тепърва ще получи шанс за изява. С Борислав Михайлов работим много добре. В Сърбия винаги съм подкрепял треньорите, които са били начело на националния отбор“, каза Кръстаич.

"Съгласен съм, че положението на националния отбор на България не е добро, но ще направим всичко възможно да го подобрим. Що се отнася до мен и моят щаб 1-2 мача няма да бъдат достатъчни, за да подобрим всичко, което искаме".

"Вярваме, че БФС ще ни даде възможност да изложим нашите идеи. Не само за националния отбор сега, а и за бъдещето му в перспектива. Със сигурност и на по-големи отбори се е случвало да не участват на големи първенства. Във вашия случай е от Европейското първенство през 2004 година. Нормално е да очакват да очакват от нас още следващата година да се класираме".

"България винаги е имала звезди. Сега няма. Една звезда не прави отбора. Тимът е създаден от сбор от играчи. Имаме опитни състезатели, които играят в България, а някои в чужбина. Има и млади таланти. Тези играчи са бъдещето. Опитните трябва да им помагат. Искам мотивирани футболисти, патриоти, които искат и копнеят да са част от този отбор", посочи селекционерът на националния отбор.

Какво още каза Младен Кръстаич прочетете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Перуката изглежда на 5-6 ракии на тази снимка
5
0
 
5
 
! Отговори
Футбалерчето преди 1 година
"Професионалното изказване" на ПОРЕДНИЯ вносен селекционер на националния ни футбалерски отбор... ЛъФчетата, както галено наричат нашите балерини. Имало много чужди играчи. Ами има ... как да няма. Нали ТЕ са единствените които се стараят да играят футбол на терена за да ги харесат наблюдаващите от богатите западни отбори и да им предложат солиден договор... срещу тлъста комисионна за българските собственици на игралните им права.Черно тото и продажба на чужденци... това е футбола в БГ.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би г-н Кръстаич иска да каже, че с един вече 12 години шампион на БГ К.Домусчиев даде лош пример на Б.Михайлов и с купуваните на кило чужденци унищожи младите български футболисти още след юношеските формации на първите 5-6 отбори. Доскоро в Делиорман играеха само по 1-2 българи.Принос в нац.отбор - нула. По примера му тръгна ЦСКА и повтори фиаското на Разград. Същото важи за Пловдив, Варна,Ст.Загора. Докато не се върне изискването до 4-5 чужденци в отбор прогрес на нац.отбор няма да има.
3
0
 
6
 
! Отговори
обективен преди 1 година
Перуката погреба футбола в БГ , а Малката Перука ще съсипе Левски.Тези двамата са гнойните пъпки в този умиращ спорт.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Футбола е умрял така или иначе.
1
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако ставаше нещо от кръстаич, нямаше да е селекционер на България