Виктория Томова дебютира в топ 100 в света

Григор Димитров остава 19-ти
5
Виктория Томова дебютира в топ 100 в света
Снимка: БГНЕС

Първата ракета на България Виктория Томова официално записва дебют в първите 100 на световната ранглиста на тенисистките.

В публикуваната днес класация 27-годишната софиянка изкачи девет позиции и е на 99-ото място. Скокът на Томова се дължи на достигането на полуфинал на турнира в Полша миналата седмица.

Виктория е деветата българка в историята, която достига до топ 100 на ранглистата на WTA. Преди нея там бяха трите ни представителки в топ 10 – Мануела, Катерина и Мануела Малееви, Елена Пампулова, Любомира Бачева, Павлина Стоянова, Сесил Каратанчева и Цветана Пиронкова.

В подреждането от понеделник Изабелла Шиникова е №223, а Джулия Терзийска изкачи 10 места до 459-ото.

Продължава да води Ига Швьонтек, следвана от Анет Контавейт и Паула Бадоса, която измести от третото място Мария Сакари.

При мъжете Григор Димитров запази 19-ото си място и в днешната световна ранглиста на тенисистите. Втората ни ракета Димитър Кузманов записа нов рекорд.

Димитров ще участва тази седмица в Мастърс 1000 турнира в Монреал. Той е поставен под №15 в схемата и започва с мач срещу участващия с "уайлд кард" канадец Алексис Галарно, който е 238-и в класацията на АТР. Кузманов изкачи едно място и е вече №163 в света.

В първите 500 от българите са още Адриан Андреев (353-и) и Александър Лазаров (394-и).

Води Даниил Медведев, който спечели в Лос Кабос първа титла за годината. След него са Александер Зверев и Рафаел Надал. Ш

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много разумна класация, в която ролята на случайността е сведена до минимум. Изисква се труд и постоянство една година назад, за да имаш добро класиране, както и да се опазиш от контузии. Затова Томова е 99-та, а Гришо е 19-ти в ранглистата.
2
8
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КЛАСАЦИЯ СФОРМИРАЩА СЕ НА БАЗАТА НА 5 ГОДИНИ НАЗАД!! ИНАЧЕ ТАЗГОДИШНОТО ПОСМЕШИЩЕ ГРИГОР НЯМА КАК ДА Е НА 19-ТО МЯСТО
1
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Браво

Спонсорирани публикации