Наполи срази Ливърпул с 4:1

Италианците с впечатляваща победа
8 сеп 2022 08:45, Петя Славова
3
Наполи срази Ливърпул с 4:1
Снимка: Lap.bg

С 4:1 Наполи срази Ливърпул  в мач от група А на Шампионската лига, за да покаже, че ситуацията при Червените никак не е добра, предава Gol.bg.

Домакините дръпнаха с 3:0 още до почивката, когато можеха да вкарат и още, а гостите изглеждаха като отбор, който се не може да разбере какво му се случва.

Пьотр Желински вкара на два пъти за победителите, които победиха съперника за трети път у дома  последните 5 издания на надпреварата. Мърсисайдци се постараха повече след паузата, но Юрген Клоп определено има върху какво да помисли.

За домакините Виктор Осимен бе готов да започне, което бе добра новина. За гостите имаше 3 промени от предишния мач, като Робъртсън, Милнър и Фирмино замениха Цимикас, Карвальо и Нунес. Тиаго Алкантара започна на пейката, възстановен от контузията си, която го извади от терените за месец.

Началото едва ли можеше да бъде по-добро за домакините. Още в началото Осимен се измъкна зад защитата и от нищожен ъгъл опита удар, но топката се отби от външната страна на гредата.

Малко след това Политано остана на добра позиция и стреля, а топката бе отклонена от ръката на Джеймс Милнър, която определено не бе в естествена позиция и бе встрани от тялото. Съдията обаче забеляза добре станалото и отсъди дузпа, която Пьотр Желински превърна в гол в 5-ата минута.

Италианците продължиха да бъдат по-опасни и в 15-ата минута Ван Дайк събори Осимен. Последва преразглеждане от ВАР и съдията бе инструктиран да прегледа положението, след което отсъди нова дузпа! Повторенията показаха, че защитникът неволно настъпва съперника и го спъва. Осимен изпълни, но Алисон направи отлично спасяване.

В 22-ата минута Ливърпул опита да отговори и Александър-Арнолд стреля опасно от свободен удар, но Мерет спаси. Защитата на Червените обаче остана пропусклива и в 26-ата минута Осимен намери Кварацкелия, който виждаше топката във вратата, преди Ван Дайк да успее да избие и да предотврати сигурен гол.

В 30-ата минута удар на Салах бе избит от Мерет, след което домакините получиха награда за усилията си и този път нямаше какво да спаси Ливърпул. Гомес се поколеба и загуби от Кварацкелия, след това Желински изведе отлично Замбо-Ангиса, който с удар по земята преодоля Алисон в близкия ъгъл. 2:0 за Наполи!

Малко по-късно Харви Елиът не успя да върне интригата, когато от добра позиция стреля встрани. Гостите уж се активизираха преди да бъдат тотално шокирани. В 44-ата минута Кварацкелия получи в наказателното поле от Замбо-Ангиса, удържа защитник до аутлинията, след което намери влезлият секунди преди на мястото на Осимен – Симеоне, който нямаше как да пропусне на празна врата.

На почивката Юрген Клоп пусна Жоел Матип вместо Гомес и почти веднага защитникът стреля с глава след корнер, но Мерет спаси. Секунди след това обаче, домакините пак наказаха високо изтеглената напред защита на съперника.

Желински получи отдясно и стреля, Алисон спаси, но халфът реагира най-бързо и довкара топката в мрежата. Все пак почти веднага Ливърпул върна попадението. Луис Диас се разписа с хубав удар от границата на наказателното поле, за да вкара 4-ия си гол през  сезона.

Ливърпул натисна и в 61-ата минута силен удар с глава на Диас бе избит над гредата от Мерет. Това бе наистина добро положение. Малко след това Юрген Клоп пусна на терена Диога Жота и Дарвин Нунес.

Вижте подробности от мача в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: Ливърпулнаполи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Samo minavam преди 1 година
За един човек, трябва стадо камили и да ги пасе в Египет. Не разбрах, защо продадоха Мане. Този мъж, имаше сърце.
2
2
 
1
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Такъв е английският футбол - кокони с женска психика. Затова мачовете от английското първенство са в тотото - непредсказуеми моми, първият пада от последния на свой терен.
1
2
 
5
 
! Отговори
Най-симпатичен... преди 1 година
...отбор на Ливърпул беше при Рафа. Крал Кени направи най-тъпата селекция, Брендо неефективна тактика, а можеше да ги направи шампион. Клопо е загадка, как мотивира играчите да поддържат темпо цял мач и амбиция за победа. Казвам това предвид с какви играчи разполага, ясно е, че не са световни звезди. Последните сезони дадоха надежда за нещо ново, дано не е начало за разочарование и натриване на вирнати носове.