Медиите в РСМ: Футболистите загубиха от най-омразния ни съсед

Те със задоволство коментират освиркването на химна ни
Обновена: 27 сеп 2022 09:38 | 27 сеп 2022 09:34, Нели Христова
171
Медиите в РСМ: Футболистите загубиха от най-омразния ни съсед
Снимка: БГНЕС

Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години. Така медиите в Република Северна Македония коментираха вчерашния двубой. Срещата завърши 1:0 в полза на България след като още в началото й съседите ни освиркаха химна ни.

Именно заради грозните действия от страна на агитката на РСМ, победата бе посрещната емоционално както в България, така и сред българската общност в Северна Македония.

Още по темата

"Sportmedia.mk" пише, че това е може би най-болезненият мач в историята им, което е доста любопитно на фона на факта, че реално двубоят бе само за чест, не и за класиране на каквото и да било.


А ето и цитати от написаното от медията:

"Всеки да говори каквото си иска, но двубоят с България бе от голямо значение за Македония. За народа, за земята, за всички онези които се чувстват подтиснати от източния съсед по политическите въпроси от последните няколко години".

"Стадионът беше пълен - защото народът искаше победа. Народът дойде да се радва, да види победа над лошите съседи, които ни оспорват история, език и идентичност. Не дойдоха да гледат загубения цикъл без шанс за класиране".

"Футболистите не изпълниха тяхното желание и загубиха от най-омразния ни съсед. България си тръга с широки усмивки и като голям победител от Скопие. Това е най-слабата България в историята".

Медията "Sport1.mk", която преди първия мач между двата тима в Разград призоваваше състава си да ни вкара четири гола, по един за фашизма, Самуил, Гоце Делчев и ветото, също пусна специална публикация с освиркания филм, отбелязвайки случилото се със задоволство.

90 минути по-късно обаче се появи друг материал, а заглавието в него бе: "Ужас! Десетима от Македония не избегнаха загубата".

Видеото с грозно освиркания ни национален химн обиколи социалните мрежи и в Западна Европа, а историята от близкото минало показва, че подобни действия са били наказвани строго от УЕФА, би било логично това да се случи и със Северна Македония.

От друга страна българите от РСМ коментираха, че съседите ни са "показали примитивизъм и в какво болно общество отглеждат децата си."

Това написа в своя профил във Facebook Добре Митрев - председател на сдружение за македонско-българско приятелство. "Да обиждаш другия не означава, че обичаш своите. Този, който подстрекаваше към бой, нека първо научи думите на македонския химн."

В една песен се казва: "Дали да плача или да пея". Македонските българи снощи станаха част от нея. Плачеха, защото изгуби Македония – тяхната страна, а пееха, защото България победи. Аз бях на стадиона и седях на трибуните с македонските запалянковци. И за първи път бях доволен, че децата ми растат извън тази среда. Снощи трябваше да се вика в подкрепа на футбола. Там имаше всичко друго, но не и подкрепа за любимия отбор.

"Снощи трябваше да аплодираме за футбол. Нямаше нищо друго освен аплодисменти. И както се случва накрая, наказанието идва винаги. И дори всички зурни и тъпани да бяха снощи на стадиона, думите на "Мила Родино" бяха по-силни от всичко", написа още Добре Митрев.

Ето и заглавия в македонските медии, които едва ли имат нужда от превод:

Спорт1: Ужасен крај на циклусот: Македонија со десетмина не успеа да избегне пораз

sportmedia.mk: Поразите се редат, еден, два… три!

"Колку и да сакавме,колку и да имавме голема желба, вечерва сепак Македонија е поразена од Бугарија.Исход кој боли и пече, тука нема сомневање".

Секоја чест за публиката, сепак ова беше натпревар кој не смееше да се загуби!

"Навистина штета, ова беше меч кој не смееше никако да се загуби, и тоа од милион причини".

Соседот во екстаза: Ова бил најважниот натпревар за бугарското достоинство!

Екипа: Ненадиграни а поразени…, квантитетот пресуди против квалитетот


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
33
 
1
 
! Отговори
Тоше Проески преди 1 година
СЛАВА на Македониа...ЕВРОПА Е С НАС..НИЕ СМЕ В ЕВРОПСКАТА УНИА ..А Билгария -- ще стане член на Руската Федерация .
62
6
 
8
 
! Отговори
0,25 маке преди 1 година
И там сороз медии, да ни скарват се опитват
61
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те албанците ще ви сложат на място. Времето работи срещу вас макета.
60
7
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 1 година
Да "благодарим"на изборите на ГЕРБ, ДПС, БСП, ПП и ДБ за това, че допуснаха РСМ да се пресъединят към ЕС
59
1
 
19
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Хахахааа, май ще е много скъп тока тая зима в РСМ :))))))))))))))))))))))))))
58
8
 
17
 
! Отговори
До 2 преди 1 година
Украйна и Македония нямат нищо общо, безродник. Сравняваш България с мултикултурна агресивна империя като Русия ли бе??
57
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нека не забравяме, че нашите "братя" сърбите създадоха македонизма, а нашите "братя" руснаците им помогнаха да го наложат.
56
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България ТРЕСНА ЕДИН гол заради ГЕОРГИ ДИМИТРОВ -тарабата който ни отне чрез комунизма Македония
55
0
 
7
 
! Отговори
Кръстьо преди 1 година
До Българин Режисьора е КомИнтерна (Комунистически Интернационал), който временно беше в Русия, но искаше да се настани в Берлин. Троцки беше неговият лидер и негова беше идеята да се използват народите на СССР за перманентна революция, която да освободи Европа.
54
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро ше са част от албания като гледам състава
53
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
И правилно сравнявате проблема с Русия и Украйна, защото режисьора на нашия проблем с Македония е същият. Русия, разбира се.
52
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не гледам БГ футбол. Докато перуката е там никога няма да гледам. Колкото до Макетата не е нужно да отговаряме . Някой ден ще се срамуват от поведението си . Да са живи и здрави. България е единствената им съседка, която им помага - оръжие, медицина, внос, какво ли не.Срама е за тях.
51
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да има реакция от ЕС. Макетата са част от джендерската позиция на либералните политики на подкрепа на де що има разни македонии по света и разръчкване и контрол на чувствителни региони. А такива има на всички континенти. Това не важи, обаче, за европейските македонии- Каталуня или Северна Ирландия- там бият, че и трепат и всички мълчат гузно.
50
27
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БОГ Е БЪЛГАРИИИИИИН. СЪДИЯТА Е БЪЛГАРИИИИИИН. ПОДАРЕНА "ПОБЕДА"
49
0
 
23
 
! Отговори
Йоан преди 1 година
Ами то с омраза нищо не се постига. "Възлюби Господа Твоето с всичкия си разум, обичай ближния като себе си". Като не спазваш Божия закон това се получава.
48
6
 
18
 
! Отговори
Леле преди 1 година
До 37Турция била най-приятелската ни страна, ти добре ли си,по- голяма глупост не бях чувал ,при първа възможност тези ще ни завладеят пак ,ако могат
47
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що лъжете че сме '' земен рай '' Земен рай ще станем ако всички българи изчезнаъ от тая хубава страна и природа Ние българите съсипахме този рай
46
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се чудите толкова Нашат апублика винаги освирква химна на гостите Нелепо е но е така
45
0
 
17
 
! Отговори
Говорят преди 1 година
си две баби. Първата - толкова съм ти обидена, че като умреш, няма да ти дойда на погребението. Втората - е, аз съм по-благородна и ще дойда на твоето. Та, македонците загубиха от най-омразния си съсед, а българите биха съсед, дето най-много обичат:)
44
0
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Мдаа, в понеделник ще идват да просят ток за зимата. Рундю ся ако е пич ще каже като руснаците - Профилактика сме, няма ток за вас :))))))))))) търсете от Сърбия. Само дето и сърбите търсят от България ток :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))