Без проблеми: Челси разби 3:0 обезкървен Милан

Ерлинг Холанд отново блести за победа на Сити
0
Без проблеми: Челси разби 3:0 обезкървен Милан
Снимка: БГНЕС

Челси се саморазправи с Милан, за да изравни съперника по точки в група Е на Шампионската лига. "Сините" разбиха обезкървения от контузии съперник 3:0 и излязоха втори в класирането с 4 точси. Шампионът на Италия има същия актив, а на върха в групата е Залцбург с 5.

Лондончани имаха огромно превъзходство и с голове на Фофана през първото полувреме, Обемеянг и Джеймс през второто решиха нещата. Рийс Джеймс бе звездата на мача, като се отчете с гол и асистенция.

Челси и Милан имат общо 9 титли от КЕШ и Шампионската лига, но не се бяха срещали в Европа вече 23 години. Последният им сблъсък бе през 1999 г. в груповата фаза на ШЛ, когато за сините играеха Дешан и Дзола, а треньор им беше Джанлука Виали, а за росонерите играеха Паоло Малдини, Леонардо и Андрий Шевченко. Тогава и двата мача завършиха наравно, а само на „Сан Сиро“ имаше голове.

В други интересни мачове от снощи Ерлинг Холанд се разписа на два пъти за победата на Манчесър Сити като домакин на Копенхаген с 5:0 в среща от третия кръг в група "G" на Шампионската лига, а Борусия Дортмунд надигра Севиля като гост в Испания с 4:1 в другата среща от групата.

В група "F" тимът на Реал Мадрид победи като домакин Шахтьор Донецк (Украйна) с 2:1 и оглавява подреждането с 9 точки след три поредни успеха. Шахтьор заема второто място с 4 точки, а след победата на РБ Лайпциг с 3:1 над шотландския Селтик по-рано през деня, германският отбор е трети с 3 точки, докато Селтик остава с 1 на дъното в класирането.

Всичко за снощните срещи от Шампионската лига четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари