Англия и Нидерландия стартират на световното

Вижте кои са трите мача в програмата за днес
21 ное 2022 08:30, Красимир Ангелов
12
Англия и Нидерландия стартират на световното
Снимка: БГНЕС

Три мача от Световното първенство в Катар ще се изиграят днес. Един от фаворитите за короната Англия открива кампанията си с двубой срещу Иран от група В на надпреварата в 15:00 часа българско време. Три часа по-късно Сенегал и Нидерландия играят един срещу друг в мач от група А, а вечерта от 21:00 часа САЩ се изправя срещу Уелс във втория сблъсък от група В.

Англичаните, които стигнаха до полуфиналите на последния Мондиал в Русия преди четири години, а миналото лято останаха близо до европейската титла, тръгват с високи очаквания. "Трите лъва" са сочени за пълни фаворити в групата си и се изправят срещу най-непретенциозния тим в първия си мач. Водени от Хари Кейн, селекционерът Гарет Саутгейт няма да може да разчита на бековете Рийс Джеймс и Бен Чилуел, но ядрото на отбора от последните две големи първенства е на линия. Британците имат една-единствена световна титла, която дойде през далечната 1966 година.

В късния двубой от група В САЩ и Уелс ще търсят ценни три точки в очертаващата се битка за втората позиция. Американците ще се борят с един от най-младите състави на Световното със средна възраст от 25 години, 175 дни. Техен лидер е крилото на Челси Кристиан Пулишич. Уелсците, които се класираха за първия си форум на планетата от 1958-а насам след успеха над Украйна в решителен плейоф, са водени в Катар от нападателя на Ел Ей ФК Гарет Бейл.

Между двете срещи от група В на Мондиала, Сенегал и Нидерландия ще се изправят един срещу друг в интригуващ сблъсък от група А на турнира, където са още домакините от Катар и Еквадор. Сенегалците са изключително опасни и притежават много класа в състава, в който личат имената на Едуар Менди, Калиду Кулибали, Булайе Диа и Исмаила Сар. Шампионите на Африка обаче ще бъдат без контузения Садио Мане – голямата звезда на Байерн Мюнхен, който донесе първи триумф в Купата на Африка и класира състава за Катар, попадна в групата на селекционера Алиу Сисе, но в крайна сметка трябваше да бъде опериран и няма да вземе участие на Световното.

Нидерландия, фаворит в групата и гонещ дебютна световна титла след три загубени финала, е воден от Върджил ван Дайк, Френки де Йонг и Мемфис Депай по пътя към исторически първи триумф от световни първенства.

Програмата за мачовете от Мондиал 2022 в понеделник вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
До Христов преди 1 година
Ти си ислямо комунист.
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това първенство е много еко и зелено в тон с европейските препоръки и виждам арабите са видни еко активисти до един, сега ми казват трябвало и аз да съм еко и да давам 150 бона за някаква каруца с батерии.
6
0
 
8
 
! Отговори
Iv преди 1 година
Хората за футбол пишат, а тук пак някакви дрънкат за блатная и русофили. Е кой каквото му е в главата :) Между другото, осми, въобще не подценявай отбора на Сенегал. Приятно гледане следобед и довечера :)
5
5
 
6
 
! Отговори
ХАХАХА преди 1 година
русоробииии залагайте копейките за Иран и Сенегал. Гоуеми печалби ви чакат!
4
3
 
5
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Днес ще се посмеем на англичаните, ако не влезе ранен гол (а то няма да влезе, няма кой да го вкара за Англия).Чакам големи мъки, ще има безконечните центрирания на Трент без никакъв резултат и само една иранска контра е достатъчна за голямата сензация :))
3
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Естествено, че ще бъда за Иран! Никога за децата на третите братовчеди от Острова.
2
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес почти целия свят ще вика за Иран
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Квадратните глави като на всяко първенство тръгват като аслани, а се връщат...

Спонсорирани публикации