Безидейна Англия оцеля срещу САЩ, ново 0:0 на Мондиала

"Янките" категорично надиграха фаворизирания си съперник
25 ное 2022 23:10, Красимир Ангелов
42
Безидейна Англия оцеля срещу САЩ, ново 0:0 на Мондиала
Снимка: БГНЕС

Англия и САЩ завършиха 0:0 в мач от група B на Световното първенство. "Янките" категорично надиграха фаворизирания си съперник и стигнаха до по-добрите положения за гол, но неточният мерник им попречи да се поздравят с успех.

В 10.ата минута Джуд Белингам проби и подаде на Букайо Сака отдясно в пеналта, а крилото веднага намери Хари Кейн на точката на дузпата. Нападателят стреля и щеще да отбележи, но Уолкър Цимерман блокира удара и топката излезе в корнер.

В 17ата минута Хаджи Райт стреля с глава след центриране отдясно, а топката премина покрай вратата на англичаните. В 26-ата минута САЩ стигна до велоколепна възможност да открие резултата. Уестън Маккени получи в пеналта и шутира от отлична позиция, но топката премина високо над вратата.

Футболистите на Грег Берхалтер продължиха да мачкат именития си съперник и в 33-ата минута Англия оцеля. Отлична атака на американците завърши със страхотен удар на Кристиан Пулишич, но топката срещна напречната греда. След това пък Сержиньо Дест нахлу в наказателното поле отдясно, опита финт срещу Магуайър и стреля, но бранителят блокира удара.

В 43-ата минута САЩ стигна до ново добро положение. Пулишич изпревари Джон Стоунс и стреля с глава, но отново не намери целта.

Едва в края на полувреме "трите лъва" успяха отново да стигнат до опасност пред вратата на Мат Търнър Пробив на Люк Шоу завърши с подаване към Сака. Стрелецът на Арсенал обаче шутира високо над вратата. После пък Мейсън Маунт шутира от границата на пеналта, но Търнър бе на мястото си и спаси.

САЩ продължиъ с по-активните си действия на терена и след почивката. Удар на Тимъти Уеа бе блокиран, а след това Маккени изпрати топката високо над вратата. В 58-ата минута Пулишич проби между няколко играчи на съпреника и опита удар, който профуча покрай вратата, след като се отби от играч на "трите лъва".

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт реагира на натиска на "янките" с двойна смяна. Джордан Хендерсън и Джак Грийлиш влязоха на терана вместо Джуд Белингам и Рахийм Стърлинг, но това не промени по никакъв начин играта на островитяните.

В 87-ата минута друг от резерваите на англичаните - Маркъс Рашфорд, нанесе едва втория точен удар към вратата на Търнър, който спаси без проблем.

Всички новини от световното първенство по футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Краварите са неблагоарно племе приятели са с Великобритания, която е направила всичко да ги пороби отново включително им прави гражданска война тогава Русия праща флота си да пази Ню Йорк от колониалистите Великобритания. После виждаме каксе отблагодаряват на Русия и на Великобритания.
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Метрополията не заслужаваше равенство, но колонията не може да вкара 0:0.
8
1
 
2
 
! Отговори
Радо преди 1 година
Приятелски мач.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напротив ,ако Англия легне на Уелс а Иран само равен със САЩ продължават Англия и Уелс по правилата на ФИФА .
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страхотен резултат за персийците, сега няма да се налага да ги треснат а един лежерен равен и продължават за сметка на САЩ.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей това е американския свят -измама ! Но Иран чака да накаже сатанистите от сащ! Само Иран!
4
2
 
4
 
! Отговори
Измама преди 1 година
Все едно аз да играя в една група с брат си и сестра си,егати "жребия" на група аз ?! Напред Иран!
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По-добре кравар от колкото ислямокомунист като тебе, психопат.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уговорките нямат край.А тоя разбирач Мартин колко смешен с тая брада и щембе.Да го бяха пуснали да разтърси корема в Катар.Ники Кънчев пък лъже колко добро било това купено първенстсво.Всичко друго, но не и футбол има на това световно.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Безидейни са тия и...ти във Фифа, че изпратиха хората да ритат в пустинята през есента.

Спонсорирани публикации