Безредици в Брюксел след загубата на Белгия от Мароко

Феновете на "червените дяволи" запалиха различни превозни средства
28 ное 2022 07:10, Красимир Ангелов
4
Безредици в Брюксел след загубата на Белгия от Мароко
Снимка: БГНЕС

След изненадващата загубата на Белгия от Мароко на Световното първенство по футбол, в Брюксел се стигна до сериозни безредици, а фенове дори палиха коли.

Поради слабата игра на Белгия срещу Мароко във втория мач от Мондиала за деня разгневени привърженици на "червените дяволи" не можаха да скрият яда си от загубата и го показаха в Брюксел, където запалиха различни превозни средства.

Още по темата
За да се справи с хулиганите полицията трябваше да затвори части от центъра на Брюксел, да разположи водни оръдия и да използва сълзотворен газ, за да разпръсне тълпите, които предизвикаха безредиците.

Десетки хулигани запалиха факли, чупиха витрини на магазини и замеряха автомобили с тухли. Полицията се намеси, след като един човек получи наранявания по лицето, каза говорителката на полицията в Брюксел Илзе Ван де Кере.

Кметът на Брюксел Филип Клозе призова футболните фенове да стоят далеч от центъра на града и каза, че властите правят всичко възможно, за да поддържат реда по улиците. Дори движението на метрото и трамваите трябваше да бъде прекъснато по нареждане на полицията.

На фона на това победата на Мароко над Белгия на Световното първенство бе отпразнувана ентусиазирано от фенове с марокански корени в много белгийски градове.

Засега не е ясно колко души са били задържани по време на безредиците.

Вижте повече във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации