Часът на истината за Меси: Мечтата му зависи от Полша

Днес са последните срещи в групите C и D
30 ное 2022 09:54, Красимир Ангелов
14
Часът на истината за Меси: Мечтата му зависи от Полша
Снимка: БГНЕС

Четири мача от Мондиал 2022 ще се изиграят днес, след които ще стане ясно крайното класиране в група С и D на Световното първенство в Катар. От 17:00 часа играят Австралия - Дания и Тунис - Франция, а от 21:00 часа са срещите Полша - Аржентина и Саудитска Арабия - Мексико.

Световният шампиони Франция вече си осигури участие на осминафиналите в Катар, а всички други седем отбора имат своите шансове да участват във фазата на елиминациите. В група D полуфиналистът от Евро 2020 Дания има нужда от успех срещу Австралия, за да продължи напред, докато равенство най-вероятно ще е достатъчно на "кенгурутата".

В другия мач Франция ще си осигури първото място в групата с реми срещу Тунис, докато африканците ще гонят задължителна победа и ще се надяват на благоприятен развой в другия двубой.

В група С един от фаворитите за титлата Аржентина трябва да покаже класата си срещу Полша, за да избегне шокиращо ранно отпадане. Загуба на Лионел Меси и компания ще означава край на кампанията им в Катар, докато равенство може и да е достатъчно, но това зависи от крайния резултат на Саудитска Арабия - Мексико. Победа би осигурила на двукратните световни шампиони излизане от групата. От гледна точка на Полша една точка е достатъчна за осминафиналите, докато победата ще гарантира първото място.

В другия мач Мексико ще търси задължителна победа над Саудитска Арабия, и то с няколко гола разлика, за да продължи страхотната си серия от седем поредни участия в елиминациите на световно първенство. За Саудитска Арабия успех ще означава сензационно излизане от групата, като това може да се случи и с равен, но ако в другия мач има изразителен победител.

Програма на мачовете за сряда, 30-ти ноември:

Група С, 21:00 часа

Полша - Аржентина

Саудитска Арабия - Мексико

Група D, 17:00 часа

Австралия - Дания

Тунис - Франция

Всички новини около световното първенство по футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
9
 
! Отговори
Taню преди 1 година
Завъртяна работа... Но, това му е хубавото на цар футбол. Инак, прехваленото жyже мое си събира бОтонките и да си прави плановете за една голема хасиенда край Росарио. Аржентина в момента е политически и всякак от нестабилна до жaлкa. Чакам след Франция1-Франция2 да видя, дали ще ги има същите погроми като из бенелюкса?!?
5
8
 
6
 
! Отговори
До SuCkMyD1Ck преди 1 година
Така е. Меси не е футболист, а магьосник.
4
3
 
10
 
! Отговори
Месията преди 1 година
750+ гола, 350+ асистенции, 38 отборни и 100+ индивидуални отличия, 7 златни топки, 6 златни обувки, най-много голове в рамките на един сезон(82), най-много голове в рамките на една година(91), 10 поредни сезона с 40+ гола, 90+ гола за националния отбор(три пъти повече от Марадона), голмайстор номер едно в историята на Барселона, Ла Лига и Аржентина, сред най-добрите в света вече повече от 15 години. Марадона на 35 беше в клиника за наркозависими... Не се изказвайте неподготвени, че се излагате.
3
6
 
8
 
! Отговори
v преди 1 година
До 3Да ама Марадона е бил на най якия допинг в света тонове кокаин, Меси е по добър от него без стимуланти ,ако и той мине на кока ще е направо Бог на терена...
2
9
 
11
 
! Отговори
прехвален преди 1 година
Този прехваления не ми го хвалете. Гледа тъпо по цял мач и си бърка в носа. По-старото поколение, които сме гледали дон Диего на световното през 1986 знаят каква личност беше Диего. Талантът му дори не го коментирам. Личност, лидер, боец. Все качества, които Месито няма. Сори ама затова Аржентина бедства. Няма лидер!
1
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз ще си го прехвърля от единия крачол в другия....

Спонсорирани публикации