ЦСКА 1948 би Берое и продължава на 1/4-финал за Купата

"Червените" се наложиха с 2:0
0
ЦСКА 1948 би Берое и продължава на 1/4-финал за Купата
Снимка: Lap.bg

ЦСКА 1948 победи с 2:0 Берое (Стара Загора) като гост и се класира за четвъртфинал в турнира за Купата на страната. Евгений Сердюк и Александър Колев вкараха двата гола през второто полувреме.

Украинският нападател Сердюк пропусна първата голова възможност в 4-ата минута, но след пас на Радослав Кирилов не успя да нанесе решават удар. Само след две минути беше отменено попадение на Ивайло Чочев. Ангел Лясков проби от ляво и центрира, топката падна на главата на Елитон, който я върна към Чочев. Голмайсторът на първенството я прати в мрежата, но след преглед с помощта на системата за видеопомощ (ВАР) съдията Драгомир Драганов отмени гола заради засада.

До края на първото полувреме превъзходството на ЦСКА 1948 имаше още две добри възможности, но предотвратени от вратаря Иван Караджов. Беройци отговориха с две опасни атаки без завършващ удар и слаб изстрел на Юсеин, безпроблемен за капитана Наумов.

Началото на второто полувреме също беше за гостите от София и логично в 54-ата минута те откриха резултата благодарение на украинския нападател Сердюк, за когото това е четвърти гол за ЦСКА 1948. Джонатан центрира от дясно, топката премина над куп играчи в центъра на наказателното поле, удари се в скачащите зад тях Георги Русев и Спас Георгиев от домакините, за да се върне към Сердюк. Таранът не се колеба и от 7-8 метра се разписа.

В 65-ата минута домакините можеха да изравнят, след като резервата Митко Митков проби от ляво и центрира, но Калоян Кръстев не улучи топката. Но гостите от София продължиха да бъдат по-активни и най-напред резервата Александър Колев пропусна от идентична ситуация като тази на домакините.

В 77-ата минута гостите от София на два пъти удариха гредите. Най-напред Радослав Кирилов проби и върна към резервата Охене, който се беше включил. Мощният удар на ганаеца се отби в страничната греда, след което топката се върна на терена и попадна в Колев. Нападателят също стреля, но отново гредата беше помощник на статичния в тази ситуация Караджов. Алекс Колев се размина с още едно попадение в 84-ата минута, след като получи центриране от ъглов удар от Радослав Кирилов. Топката обаче мина до гредата в аут.

Крайното 2:0 оформи Александър Колев, който излезе от ляво на добра позиция, напредна и с техничен удар по земята преодоля вратаря Караджов.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари