Джокович няма спирка, отнесе и Де Минор в Мелбърн

Сърбинът се класира за 13-и път за четвъртфиналите
Обновена: 23 яну 2023 13:34 | 23 яну 2023 13:28, Красимир Ангелов
17
Джокович няма спирка, отнесе и Де Минор в Мелбърн
Снимка: БГНЕС

Сърбинът Новак Джокович се класира за 13-и път за четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис

Деветкратният шампион Джокович даде само пет гейма на представителя на домакините Алекс де Минор за убедителния успех с 6:2, 6:1, 6:2 за малко повече от два часа и постигна 25-а поредна победа в надпреварата, след като спечели три поредни титли в Мелбърн от 2019 до 2021 година, а през миналия сезон той не беше допуснат до участие заради това, че не е ваксиниран срещу коронавирус.

Четвъртият в схемата доминираше сериозно на корта, като не даде нито една възможност за пробив на противника, пласира 26 печеливши удара срещу едва 9 на австралиеца.

"Победих толкова убедително, защото го исках. Благодаря на всички, които дойдоха, за да гледат мача, но не мога да кажа, че съжалявам, че публиката не видя по-дълъг двубой", заяви шеговито Джокович в интервюто си на корта.

Следващият съперник на Джокович ще бъде поставеният под номер 5 Андрей Рубльов (Русия), който спаси два мачбола и при драматичния успех над деветия в схемата Холгер Руне (Дания) с 6:3, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6(11-9), за да стигне до финалната осмица за втори път в последните три сезона.

Томи Пол (САЩ) елиминира номер 24 Роберто Баутиста-Агут (Испания) с 6:2, 4:6, 6:2, 7:5 и за първи път достигна до четвъртфинал на турнир от Големия шлем. Там той очаква сънародника си и също дебютант в тази фаза Бен Шелтън, който по-рано днес триумфира в изцяло американски сблъсък над Джей Джей Уулф с 6:7(5), 6:2, 6:7(4) 7:6(4), 6:2.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Номерата на Ноле преди 1 година
Джокович нали беше контузен.
9
2
 
1
 
! Отговори
СлавъДришнюву!! преди 1 година
Kръстен на дедаз си Дъртимир, наш Гришо дем галено го окат дЛишо, шо Р немоем да пишем, ама никой не го кара или иска от него да губи точки в неспечелените си мачове. Той просто е добър и дарява, до сега с хиляди точки е подарил, ХИЛЯДИ! а това че зе губил няколко важни мача, еми загубил. иначе шо дЛишо да му се вика(повтарям Р немоен ни да изговарям, ни да мислим, камо ли да напишем дРишодето никой не се интересува). СлваДришнява
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Огромна разлика между мачовете на Джокович с Гришо и с де Минор. Гришо беше равностоен съперник на Джокович, а де Минор го отупаха набързо без да успее да окаже някаква съпротива.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Обиждайте Гришо, бедняци, ама за няколко години има 22м долара, спечелени от наградни фондове и още толкова от спонсорски договори. До 35, на колкото е Джокович, ще има 45м, докато Джокович има 150м. Нека е зле Гришо. Отличен спортист, но в психиката нещо му куца да е наистина най-добрият. Още помним мача му с Надал на АО преди години, този с Джокович беше също доста силен.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки път като гледам Джоко ме е яд за Гришо. Не малко специалисти са казвали че като талант може и да се сравняват ,ако не и Гришо да е по надарен ,но като работна етика и психика - разлика от небето до земята. Явно не става само с гаджета,монако и Шарапова , трябва си и тренировки и режим в тая работа
5
3
 
13
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
само Григор изпоти сърбина, кара го да пада да става да търчи като лудедвам го би сърбина... те това за Дри-шу, както му викате...
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Напишете нещо и за Дри шу бе. Той къде върви?
3
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шмекера върви напред...
2
3
 
26
 
! Отговори
bl преди 1 година
Тихо, че ей сега ще забранят на неваксинираните да играят защото имат "нечестно предимство"!
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това щото не се ваксинира с компоти.

Спонсорирани публикации