ЦСКА-София и Астана се занулиха при силен вятър в Белек

Казахстанците се отчетоха с две греди
27 яну 2023 17:07, Александър Попов
5
ЦСКА-София и Астана се занулиха при силен вятър в Белек
Снимка: БГНЕС

ЦСКА-София завърши наравно 0:0 с казахстанския шампион Астана в приятелски двубой, който се игра в курорта Белек при доста силен вятър.

През първото полувреме „армейците“ започнаха по-добре и Дюкенс Назон направи мощен пробив по десния фланг, след което центрира, но защитник в жълт екип изби. Секунди по-късно Тибо Вион шутира силно по земя, но право в ръцете на стража Заруцкий.

В 12-та минута Астана отвърна с далечен изстрел на Басманов в левия страничен стълб на Бусато. В 23-та минута шут на Юрген Матей от далечна дистанция мина покрай вратата на "жълтите". В 30-та минута Густаво Бусато показа класата си и спаси сигурен гол. Абат Аймбетов бе изведен сам срещу бразилския страж, след което отправи удар, който стражът спаси. Секунди по-късно изстрел от над 30 метра на Исламбек Куат срещна горната греда.

През втората част „червените“ стартираха по-силно и в 53-та минута Тибо Вион отново опита силен шут от далелечна дистанция, но стражът на Астана се намеси на ниво. Густаво Бусато изстреля топката силно напред от собственото си поле в 58-та минута, а тя прехвърли стража на Астана, но не успя да намери очертанията на вратата.

След малко повече от час игра старши треньорът на ЦСКА-София Саша Илич замени всички свои полеви футболисти с изключение на вратаря, който минута по-рано бе спасил още едно чисто голово положение на Басманов, който излезе сам срещу него. До края на двубоя „червените“ владееха инициативата, но нямаха шанс пред гола и мачът приключи при нулево равенство.

Следващата контрола на ЦСКА-София в Анталия е на 29 януари (неделя), а съперник е Македония Гьорче Петров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: АстанаЦСКА-София
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уеднаквиха сигурно е 1:1, а раздвоиха - 2:2
2
0
 
3
 
! Отговори
Муцинка Фешънлиева преди 1 година
И после *** да разправяш на някого, че българските жени били интелегентни, красиви и чаровни. За справка виж в БНТ журналистката Йоана Левиева Сойер. Ужас.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зануляване има съвсем друго значение. Ама мисира, дошъл от село, откъде да ги знае тези неща

Спонсорирани публикации