Димитров с една позиция по-надолу в световната ранглиста

При жените Виктория Томова отстъпи с 8 места
Обновена: 30 яну 2023 11:00 | 30 яну 2023 10:48, Елка Василева
12
Димитров с една позиция по-надолу в световната ранглиста
Снимка: архив, БГНЕС

Най-добрият български тенисист Григор Димитров падна с една позиция в световната ранглиста при мъжете след края на Откритото първенство на Австралия.

31-годишният Димитров, който отпадна в третия кръг на турнира от Големия шлем в Мелбърн от бъдещия шампион Новак Джокович (Сърбия), вече е 29-и в класацията с 1440 точки.

С рекордния си десети триумф в Австралия вчера Джокович пренаписа историята. Той прогресира с четири места и стана първият, който заема лидерската позиция след толкова голям скок в класацията. Сърбинът, който натрупа актив от 7070 точки, е водач в рекордната за мъжете 374-а седмица, а ако остане номер 1 до 27 февруари, той ще подобри върховото постижение на германката Щефи Граф от 377 седмици на върха на световната ранглиста по тенис (мъже и жени).
 
Испанецът Карлос Алкарас, който не игра в Мелбърн заради травма, падна на втора позиция с 6730 точки, а финалистът в Откритото първенство на Австралия Стефанос Циципас (Гърция) вече е трети с 6195 точки.

Втората българска ракета Димитър Кузманов отстъпи с цели 10 места след поражението си още в първия кръг на квалификациите в Мелбърн и е номер 192.

С двете си победи в пресявките в Австралия Андриан Андреев прогресира до 204-тата позиция.

При жените Виктория Томова, която в Мелбърн загуби на старта от олимпийската шампионка Белинда Бенчич, отстъпи с 8 места и вече е под номер 99.

Начело е Ига Швьонтек от Полша, а шампионката от Австралия – Арина Сабаленка се изкачи на второто място. Трета е Онс Жабюр от Тунис.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
3
 
! Отговори
Айшето от Сливен преди 1 година
Ади,време и да съ връщташ у Хаскуву
8
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радват ме можещи и успели като Джоката а не грозни плешиви неудачници като Асковски.
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука оня ден ни подхвърлят да сме се развали на успехите на ГригорКво сме се впечатлявали от Джокович.Е това е бг нивото, затова сме на дъното.Радваме се на глупости, а изпускаме световните неща..
6
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато казах преди доста години че Плешив Асковски е само пълнеж в тениса за да може Звездите да блестят по-ярко не ви се хареса но е ФАКТ!!Клоун провинциален.
5
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай, Фазан!
4
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак е на световната сцена, сред най-добрите.
3
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кой му пука. Нагоре, надолу - все същото. Никога няма да бъде шампион като Джокович.
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не може да бъде!
1
4
 
6
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Григор Димитров отдавна не е това, което беше. За съжаление времето никога няма да се върне. Всеки спортист губи форма с възрастта. Има още много талант и потенциал, но годините си казват думата.