Условна присъда за щангиста Карлос Насар

Той трябва да заплати и глоба в размер на 450 лв.
Обновена: 31 яну 2023 13:20 | 31 яну 2023 13:20, Елка Василева
22
Условна присъда за щангиста Карлос Насар
Снимка: архив, БГНЕС

Световният шампион по вдигане на тежести Карлос Насар бе осъден на седем месеца условно с 3-годишен изпитателен срок, като трябва да заплати и глоба в размер на 450 лв. Това става ясно от решението на Районния съд в Поморие след сключването на споразумение с прокуратурата.

Насар бе осъден, тъй като на 27 юли, 2021 година отказал да се подчини на полицейски патрул, който се опитал да го спре, след което щангистът бил преследван от служителите на реда в продължение на 20 км. В крайна сметка той бил спрян край приморското село Каменар, припомня БНР.

Тестът за наркотици на Насар показал употреба на амфетамин и метамфетамин. Отделно от това се оказало, че 18-годишният ни състезател е шофирал, без да бъда правоспособен.

Мотивите на съда за условната присъда са, че случаят е инцидентен, а Насар е предоставил документи от 14 допинг проби, в които не е било установено наличие на упойващи вещества.

Присъдата няма да попречи на щангиста да участва на европейското първенство през април в Армения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Velos преди 1 година
Абе льольовци този е назобен с яка легална химия, като повечето силоваци спортисти у нас, която измисленото тестче припознава като анфети. Друг е въпросът, че обикновения потърпевш бг шофер не може да извади 100 допинг изследвания, а ще чака лабораторията една година. През това време без книжка, без работа. Пак ви казвам само един масов иск в Страсбург на всички невинни жертви на мафията от кат и МВР за милиони да се осъдят тия *** ще оправи нещата с тоя анти закон.
14
1
 
2
 
! Отговори
Тото преди 1 година
Още една бъдеща мутренска друсалка ин дъ мейкинг... Евала на прокуратура и съд!
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бивш алкохолик , наркоман и лъжец няма , дано му дойде акъла ,но не вярвам .Пак ще се издъни .
12
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хванали го да кара без книжка, с наркотици в кръвта и в колата, съда отредил че го пуска условно щото случаят бил инцидентен разбирате ли...тотален потрес е тази държава
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лъжливото наркоманче трябва да бъде изваден от националния отбор или поне да бъде задължен да дава тест за дрога всяка седмица. Спомням си как лъжеше най нагло по телевизията, че арестувания не бил той, че имало греша и т.н. Оказа се че не само е бил дрогиран ами имал и торба с най различни дроги в автомобила, а е бил и неправоспособен. И за всичко това - условна и 450 лева глоба?! Е, тогава как очакваме да спрат убийствата по пътя
10
0
 
5
 
! Отговори
мда преди 1 година
амииии ,,,,
9
0
 
14
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Неадекватното и Избирателно прилагане на Закона в Бг води до още повече противоречия в обществото и ръст на престъпноста в държавата! Този "юнак" трябваше да получи Ефективна присъда, конфискация на превозното средство, отнемане на правата за шофиране плюс солидна глоба!!!
8
1
 
16
 
! Отговори
Темид преди 1 година
С други думи, господата магистрати отново пуснаха убиец наркоман на улицата! Скоро като убие на някого децата ще ревете пак, ама как се стигна дотук! ЕТО ТАКА!
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новият Кокаин Боевски. Това е българският спортист. Пocpaняк отвсякъде. Гледа богатите и успелите и иска и той така, ама нали няма 2 стотинки акъл и залита да се прави на гангстер.
6
0
 
11
 
! Отговори
СС преди 1 година
Карлос ще стане Бос,или пък ще остане бос.
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако беше обикновен гражданин дали щеше да има споразумение?
4
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен123 преди 1 година
Дреме ми на шмайзера, за някакъв си наркоман, и пияница.... Вече няма да е световен шампион.
3
0
 
14
 
! Отговори
Запознат преди 1 година
Поморийското село Каменар бе ***! Колко имате по география. А и да нямате гугала знае.
2
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То и братът на Бербатов редовно влиза в новините, че е заловен друсан зад волана ама който плаща - той поръчва "присъдата". Нямаш ли евро в чекмеджето-скъсано ти е ду**ето
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е сега вече като знам че такова приключение струва 450 кинта мога и аз да си спретна едно. Аман