Кой е най-добрият? Фюри и Усик решават спора на 29 април

Боксовата битка вероятно ще се проведе в Саудитска Арабия
9
Кой е най-добрият? Фюри и Усик решават спора на 29 април
Снимка: БГНЕС

Дългоочакваната битка между британеца Тайсън Фюри и украинеца Олександър Усик ще се проведе на 29 април в Саудитска Арабия, при условие че от щаба на Фюри се разберат със саудитците. Двубоят ще излъчи новият абсолютен световен шампион в тежка категория на професионалния бокс.

"Усик вече се разбра с домакините от Саудитска Арабия, сега е ред на Фюри. В противен случай битката може да се състои на "Уембли", написа журналистът от ESPN Майк Копинджър в Туитър.

Фюри отправи предизвикателство към Усик, шампион във версиите Световна боксова асоциация (WBA), Международна боксова федерация (IBF), Световна боксова организация (WBO) и Международна боксова организация (IBO), след като защити титла си на Световния боксов съвет (WBC) след победа в десетия рунд срещу сънародника си Дерек Чисора на 3 декември в Лондон.

Усик спечели за последно срещу Антъни Джошуа със съдийско решение на 20 август миналата година в Саудитска Арабия.

И двамата боксьори дотук нямат загуба в кариерата си. Тайсън Фюри има 33 победи и едно равенство на професионалния ринг, а Олександър Усик - 20 победи от 20 мача, като 13 от тях са с нокаут.

Още новини от света на спорта четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
4
 
! Отговори
Луд с лопата преди 1 година
Няма да е първия украинец който го предизвиква .Шанса му да го бие е ако Фюри се предаде за черното тото.Най голям шанс за загуба на Фюри беше от най големия нокаутьор ,и въпреки това Фюри му разказа играта .
6
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой по-надолу беше написал, че ако Фюри се боксира сериозно ще нокаутира Усик до 6-ия рунд. Това не е вярно, ако Фюри се боксира сериозно Усик може да остане инвалид за цял живот.
5
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дебелият няма как да бъде победен - прекалено много издържа на удари
4
1
 
11
 
! Отговори
Ученика преди 1 година
Ако Фюри боксира сериозно, Усик ще загуби с нокаут около шестия рунд...
3
4
 
2
 
! Отговори
Чичи преди 1 година
Нищо не се знае. Важното е кой в каква форма е.Ако са супер -форма, вече Божа работа. Тактиката също е важна. Ако няма нокаут, съдиите ще им свирят един равен, че да има да играят пак още и още. То така или иначе, има уговорен реванш в договора.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Фюри ще се изгаври в украинеца
1
9
 
9
 
! Отговори
Бокс преди 1 година
Фюри е доста арогантен. Преди нарече Усик джудженце и че може да го настъпи без да забележи, наскоро го нарече зайче. Вярно Усик е доста по-дребничък, но е много пъргав и мисля и по-издържлив. Ще видим кой ще се смее последен, Малкия или Дебелия.

Спонсорирани публикации