Алберт Попов отпадна във втория манш на слалома в Шамони

Швейцарецът Рамон Ценхойзерн спечели надпреварата
4 фев 2023 17:43, Анисия Иванова
6
Алберт Попов отпадна във втория манш на слалома в Шамони

Алберт Попов отпадна във втория манш на слалома от Световната купа по ски алпийски дисциплини във френския зимен център Шамони. Попов, който даде седмо време в първия манш 51.08 секунди, пропусна врата във втория и не успя да завърши състезанието.

Камен Златков завърши на 58-о място в първия манш и не успя да продължи във втората фаза, съобщи БНР.

Швейцарецът Рамон Ценхойзерн спечели надпреварата с общо време 1:42.94 минута. Той беше с второ време и в двата манш - съответно 50.43 и 52.51 секунди. За Ценхойзерн това е пета победа в кариерата за Световната купа и първа от 21 декември 2020 година в Алта Бадия (Италия).

Представителят на Гърция Ей Джей Гинис сензационно стигна до първи подиум в кариерата си, след като зае второто място. 28-годишният Гинис беше 23-и в първия манш, но даде най-добро време във втория и остана на 1.02 секунда от победителя.

Трети е още един швейцарец Даниел Юле с пасив от 1.06.

Олимпийският шампион в слалома от Пекин 2022 и лидер след първия манш Клеман Ноел от Франция отпадна във втория в последния си старт пред родна публика преди домашното Световно първенство.

Норвежецът Лукас Бротен, който води в класирането за малката световна купа в дисциплината, пропусна състезанието, след като претърпя операция от апендицит. Той е под въпрос и за шампионата на планетата във Франция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Кръгла преди 1 година
нула. Нито има физика нито може да генерира скорост. Един грък се появи и с каране и малко късмет веднага подиум. Какво повече да си говорим за българските ски.
4
0
 
2
 
! Отговори
Чорбаръ преди 1 година
Тези пичове с чии пари ходят да се пързалят по света.Съмнявам се данъкоплатците да са съгласни с издръжката им.Оти то не е само самолетни билети и хотели има и други разходи.Като теглиш чертата излиза,че това участие струва 30 хиляди лева.Хонорара за отпадане във втория манш колко е?Понеже има такса за участие и стартов номер.
3
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо. Много е добър. Много. Във всеки случай е и по-заслужил от Везенков.
2
3
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Пак Падналов.
1
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този се помисли с едно 9 място ,че е велик и само отпада

Спонсорирани публикации