Мощен Сити разби РБ Лайпциг със 7:0 и е на 1/4-финал

Легендарен Халанд изригна с пет гола и се нареди до Меси
Обновена: 15 мар 2023 07:53 | 15 мар 2023 07:27, Елка Василева
5
Мощен Сити разби РБ Лайпциг със 7:0 и е на 1/4-финал
Снимка: БГНЕС

Безпощаден Манчестър Сити се класира за 1/4-финалите на Шампионската лига, след като на реванша на "Етихад" разби със 7:0 РБ Лайпциг и с общ резултат 8:1 елиминира германците.

Под светлините на прожекторите беше Ерлинг Халанд, който заби фамозните пет гола в сблъсъка, като още през първото полувреме се отчете с хеттрик. След това точен беше и Илакй Гюндоган, преди норвежкото голово чудовище тотално да съсипе клетите "Бикове".

Наказателната акция на Халанд продължи между 54-ата и 58-ата минута, с което той влезе в историята на Шампионска лига. Нападателят се превърна в най-младия футболист с 30 гола в турнира (вкарани в 25 срещи), като постигна това още с второто си попадение в мача. Крайният резултат оформи Кевин Де Бройне в края.

Халанд се нареди и до Лео Меси, който до този момент беше единственият футболист в турнира с пет гола в елиминационен мач. За целия сезон във всички турнири норвежецът вече има и пет хеттрика, което е с три повече от всеки друг играч в петте големи европейски лиги.

Подробности за мача четете на Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 1 година
Бъдещето принадлежи на този футболист. Меси и Роналдо са вече история. Както Левандовски, Неймар, Мюлер и прочее. Смяна на поколенията, това е естествено.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така е в спорта.Скоро Меси и Роналдо ще са спомен и ще ни топлят Холанд, Мпапе, Киеза и тн.Кой вече се сеща за Платини , Бекембауер, Зидан .А те бяха велики играчи.
1
0
 
6
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Халанд е машина! Рядко се вижда толкова висок и едър футболист с такава енергия и експлозивност.

Спонсорирани публикации