Кръстаич: Нямам нищо против да играем лошо, но да победим

Направихме отбор с доста млади и амбициозни, перфектни играчи, отчете той
Обновена: 23 мар 2023 11:51 | 23 мар 2023 11:46, Красимир Ангелов
16
Кръстаич: Нямам нищо против да играем лошо, но да победим
Снимка: Lap.bg

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Младен Кръстаич говори пред медиите преди първата квалификация за Евро 2024 в група G. "Лъвовете" посрещат в Разград състава на Черна гора в стремежа си да продължат серията без загуба, но и да вземат предимство в борбата за едно от първите две места.

От първоначалния списък на треньора отпаднаха Димо Кръстев, Доминик Янков и Илиан Стефанов. Защитникът на Лудогорец Антон Недялков пък е в лагера, но не тренира пълноценно.

"След четири мача - две в Лигата на Нациите и две приятелски, и четири месеца пауза, дойде ред на Европейските квалификации. Направихме един отбор с доста млади и амбициозни, перфектни играчи. Свършихме добра работа, започнахме да го изграждаме с някоко опитни и много качествени и млади. И поставихме основите на един добър отбор. Сега след контролите дойде ред на борбата за точки. Трябва да бъдем внимателни Групата е тежка. Всички наши съперници са от нашия регион, Сърбия е фаворит номер 1, Унгария е силен отбор. Черна гора е с играчи, които искат да се докажат. Неудобен отбор са, няма да е лесно. А Литва е отбор, който може да ти направи проблеми", започна Кърстаич.

"Очаквам от своите играчи да дадат максимума. Нашата цел е да продължим работата, да покажем максимулна концентрация. И да продължи тенденцията на феновете - доверието към тях да се завърне".

Попитан дали футболистите са готови физически и психически за мача, треньорът отговори: "Физически не можем нищо специално да направим. Теренът показва кой на какво е готов. Когато завърши тренировката, ще стане ясен състава. От 3-4 дни имам идея как да изглежда 11-орката".

"Очаквам тежък мач, имат по-опитни от нас футболисти, мачът вероятно ще бъде равностоен, но имаме необходимите качества за победа. Играем мач за мач. В живота на човек е сигурно, че човек може само да умре. Нищо друго не е ясно предварително. Трябва да се даде максимума. Нямам против да играем лошо и да печелим, ако зависи от мене. Има мачове, в които съпреникът не ти позволява да играеш на ниво, но не знаеш какво да очакваш и това прави футболът интересен", добави националният селекционер.

Капитанът на националния отбор Кирил Десподов също сподели очакванията си за мача с Черна гора.

"Черна гора е доста опитен отбор, имат добри играчи, неудобен противник. Няма да е лесно, нито един мач не е бил лесен за нас до сега. Със сигурност ще бъде голяма битка на терена", смята офанзивният футболист.

"Най-важното е всички млади играчи да са спокойни, да сме концентрирани, да спазваме тактическа дисциплина да изпълняваме каквото е дадено от треньорите. Максимално раздаване на терена, един да не се раздава, няма да се получат неща

"Мисля, че ще може да стигнем до голям успех", коментира Десподов.

Какво още казаха от нашия лагер преди мача с Черна гора четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 1 година
Страхил Попов е по-добър от извиканите.
12
0
 
1
 
! Отговори
Чорбаръ преди 1 година
Така де ще играем грозно за 0 на 0,но ако ни вкарат гол още отначало отиваме на разгром.Ще се юрнем да изравняваме с пет нападатела и на полувремето тройка ще ни мяза.
11
0
 
1
 
! Отговори
Deep Zone преди 1 година
Боби му е наредил да печели точки с лоша игра, чакаме грозен бетон утре и измъчен хикс. Играта е много по-важна, но с дръвчета няма как да стане, няма кой да задържи топката в центъра, нямаме типичен плеймейкър и няма как да играем красиво без него. Лошото е, че нямаме и биткаджии, които да се борят в центъра, само Малинов ли беше, Орачев ли, но и той рано получава жълт картон и му спира мерака да гони..Предпоследни сме в тази група и пак чакаме следващия голям турнир :)
10
0
 
5
 
! Отговори
VladTepes преди 1 година
Поне имаме вратар - Татин Ники не е в групата. Полеви играчи не се виждат.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Разград пак ще се съберат няколко хиляди,в София няма кой да ги гледа разни космонавти и други подобни параолимпийци!Докато президент е Преславски нищо добро не ни чака!
8
0
 
2
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
А ние искаме да играят добре - и да победят...
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Стратега от Тулово Србете имат опасни нападатели и като вкарат 1-2 гола мача приключва. бг не връзват добри пасове и остава само защита ако не пуснат гол.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
5-6 защитници и 5 халфа трябва им бетон защита. И напреде ако вкарат някой гол за 1-0. Нападател може да влезне след 70 мин. и ако е 0-0. Важното е да не паднат и с късмет 1 гол.
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Кемал Стадиона е по-къс и ще тичат по-малко. Това ако им помогне за да бележат и не паднат физически, а не турците.
4
5
 
3
 
! Отговори
Кемал преди 1 година
Хубавото е че мача ще се играе в регион със силно изявено турско население! Успех ви пожелавам от Истанбул!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2 српски отбора са в тая група и нямат шансове. Ще им легнат чг на србете и бг нямат шанс даже и ако бият.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И тоя не ми вдъхва доверие,щом допуска отбора му да играе лошо,изказване не на добър треньор!
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧГ нямат хора и са зложили повече срби та може и да паднат.

Спонсорирани публикации