На трапезата: Каква е диетата на Меси?

Тя била сред най-здравословните за спортистите
23 авг 2023 08:00, Александър Попов
14
На трапезата: Каква е диетата на Меси?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският диетолог Ева Хъмфрис оцени най-добрите диети на спортистите и призна за най-балансирана системата на хранене на 36-годишния аржентински футболист Лионел Меси, пише "The Sun".

Според специалиста диетата на Меси е получила оценка 10 от 10, защото съдържа пресни плодове и зеленчуци, ядки, семена, пълнозърнести продукти, супи, салати, кафяв ориз и риба тон. Този хранителен режим е пълен с хранителни вещества, подпомагащи здравето и полезни за червата фибри. Футболистът избягва захарта, пържените храни и преработените въглехидрати.

Хъмфрис оцени високо и разумния подход към храненето на 26-годишната английска футболистка Кира Уолш. Според диетолога за нея е важно да яде бъркани яйца и боб или овесени ядки с плодове за закуска, сандвич с пилешко месо или порция ориз със салата и кисело мляко за обяд, а за вечеря - пилешко месо и зеленчуци. "Консумацията на протеини, въглехидрати и зеленчуци на всяко хранене, включително на закуска, може да балансира нивата на кръвната захар през целия ден", обяснява Хъмфрис.

В същото време към диетата на известния борец и актьор Джон Сина специалистът има някои забележки. Известно е, че спортистът предпочита да се храни седем пъти дневно. Диетата му включва всичко - от овесени ядки и ориз до зеленчуци и пилешко месо. Според Хъмфрис подобен хранителен режим може да изглежда здравословен, но липсата на почивки от поне четири часа между храненията не позволява на организма да нормализира храносмилането си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: диетамеси
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Некадърник!
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Меси е най-слабият за всички времена.
12
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
'aйна, за да сейе пак 'айна. Докрорът така му е казал след като се оплакал, че сейе домати.
11
1
 
3
 
! Отговори
една жена преди 8 месеца
До до 8 9 Трудно е, но може да се опита поне. Аз сутрин ям плодове, на обяд ям сурови ядки, защото е удобно да се носят на работа. Вечер си варя житни и ям салата. Не е кой знае колко скъпо, но наистина ще е по-добре цял ден с това да се занимавам :) Не знам как е за мъжете. Може и да не могат да се хранят така.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сандвич с пилешко месо за обяд и пилешко месо за вечеря. Да ти шмам диетолога.
9
2
 
4
 
! Отговори
до 8 преди 8 месеца
Не ти трябват 500 милиона, но според теб как средностатистическият българин, който работи по 9-10 часа на ден (заедно с пътя до и от работа), шест дни в седмицата (айде събота е до обяд само) и със заплата 1500лв, може да си позволи да се храни по толкова пъти на ден и ли да яде редовно риба.
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 7 Е, не ти трябват 500 милиона евро в банката които има Меси, че да можеш да си позволиш пресни плодове и зеленчуци, ядки, супи и риба тон каквото той яде.
7
0
 
8
 
! Отговори
да де преди 8 месеца
Е да де, то всеки иска да яде здравословно, но всеки може да си го позволи. Да не забравяме, че ако нямаш лични готвачи (както са тези описани в статията), да си приготвяш и храниш така отнема много време, а да не говорим за пари. Един обикновен човек в БГ не може да си го позволи по никакъв начин.
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 2 Едва от месец Меси е в Интер Маями, а оня ден при спечелването на купата като тръгна да дава капитанската лента на стария капитан на отбора за да вдигне сам купата и човека: "Не, не ,не, не!" В крайна сметка Меси и стария капитан заедно вдигнаха купата. Това не се е случвало в историята на футбола никъде по света. Стария капитан да не иска капитанската лента от "новобранец" който е на 1 месец в отбора, какъвто е Лионел Меси. За какъв респект говорим.
5
2
 
10
 
! Отговори
VladTepes преди 8 месеца
Надали има нужната алкохолна подготовка. Да потърси помощ от учените от НСА и Боби Михайлов.
4
2
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 месеца
Меси,има хубава...диета,ама много бяга...горкият. Ако само се...разхождаше,щеше да е по...здравословно за сърцето му.
3
1
 
4
 
! Отговори
Шебек преди 8 месеца
От тоя боб не ми се мисли как ще ускоряват..... Някои направи ли си труда да прочетете статията и по специално как да ядем боб с яйца....
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Направо ги разбива в момента в САЩ най-великият за всички времена. От 7 мача 10 гола и накрая грабна купата. Не вярвах че с този слаб отбор ще го направи. Буквално сам ги направи шампиони Интер Маями. А президента Бекъм и жена му Виктория му се радваха като на свой син. 8-*** златна топка за Лионел в края на годината!
1
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Йов преди 8 месеца
"но липсата на почивки от поне четири часа между храненията не позволява на организма да нормализира храносмилането си."Джон Сина от приема на хормонални препарати има толкова бърз метаболизъм, че 1 час след като е похапнал вече е гладен!