Антъни Иванов остана без състезателни права за 3 години

Уронил престижа на треньори и състезатели с медийни изяви
27 сеп 2023 15:23, Анисия Иванова
23
Антъни Иванов остана без състезателни права за 3 години
Снимка: БГНЕС

Управителният съвет на Българска федерация плувни спортове (БФПС) взе единодушно решение за спиране на състезателните права на състезателя на ПСК "Черно море" Варна Антъни Иванов за срок от три години и му налага парична глоба в размер на 2000 лв. Причина за санкцията са серия медийни изяви на Иванов, в които чрез неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център.

В продължение на месеци УС на БФПС запази неутралитет по започнатата от Антъни Иванов атака срещу българското плуване, българските плувци, ММС и БОК. Неверните твърдения, обиди и клевети, които Иванов изказва пред българските медии и аудитория, бяха подадени от негова страна и до международни сайтове, ангажирани с отразяването на плувните спортове. УС на БФПС се запозна с всички предоставени изявления на Антъни Иванов и констатира, че Иванов умишлено цели дискредитиране на ръководството на федерацията, на българското плуване като цяло и на елитни български състезатели.

Ръководният орган на федерацията счита за недопустими и целящи оклеветяване твърденията на състезателя на ПСК "Черно море" Варна, че световният рекордьор на 400 м св. стил за юноши Петър Мицин е постигнал своите резултати през 2023 г. чрез използването на субстанции, които попадат в забранителния списък на Световната антидопингова агенция. За тези свои твърдения Иванов не предоставя никакви доказателства.

Решението на УС е взето и в съблюдаване на Етичния кодекс на БФПС, в който е заложено, че лицата, свързани с плувните спортове, са длъжни да имат поведение, съобразено с общоприетите принципи на почтеност, лоялност и отговорност. Същите трябва да уважават правилата, достойнството и ценностите на всеки човек, като недопустимо от състезателите е използването на нецензурни изрази, отправяне на обиди и клевети, в т. ч. и в средствата за масова информация, социалните мрежи и други комуникационни и информационни технологии.


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14 - Не е хубаво, да се стъпва на малкия пръст, че може да си го счупиш ...
18
0
 
4
 
! Отговори
До 9 преди 2 месеца
Състезавай се за друга планета даже
17
2
 
8
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Ще има време да проведе интензивна подготовка по чалготеките аналогично на Йомов.
16
0
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 месеца
Антъни е с потвърдена присъда от Арбитражния съд в Лозана за употреба на допинг,но си позволява да обвинява друг за същото без доказателства.Когато имаш талант,но кратуната е празна,стигаш до положението на Антъни.
15
12
 
1
 
! Отговори
Чарли преди 2 месеца
Чудя му се защо си губи времето и таланта в това корумпирано блато а не се състезава за най успешната плувна школа в света
14
6
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
РАЗБИРА СЕ , ЧЕ ПОЛЗВАТ ЗАБРАНЕНИ СУБСТАНЦИИ И ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ВЗИМА КРЪВ И ПРЕДИ И СЛЕД СЪСТЕЗАНИЯТА! АБСОЛЮТНО ПОДКРЕПЯМ СЪСТЕЗАТЕЛЯ НЕ Е ИЗЛЪГАЛ НО НЯМА КАК И ДА ГО ДОКАЖЕ, ЗАТОВА СА ПРАВИ, ЧЕ СА МУ СПРЕЛИ ПРАВАТА!
13
7
 
10
 
! Отговори
Дядката преди 2 месеца
На тоя момък защо не му казаха, че само на янките се разрешава допинг?
12
4
 
7
 
! Отговори
До Анонимен 13 преди 2 месеца
Ти присъства ли докато се друсаше или един приятел на съседа на братовчед ти ти разказа.Най-накадърните най-много лаят.
11
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А така- дрогера аут!!!!!!
10
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тая дрогирана русалка само това заслужава. Какво се прави на примадона!
9
9
 
9
 
! Отговори
Антъни преди 2 месеца
хммм, отивам да се съзтезавам за друга държава, а вие ми яжте ... краката
8
2
 
7
 
! Отговори
От №7 преди 2 месеца
Виждам, че по-долу се е обадил и друг от БАН. Вие си направете извод. Във всяка гилдия по-възрастните не са по-милостиви спрямо греховете на колегите си, но са се изпекли в лицемерието и умеят да злословят дипломатично, така че хем да извадят наяве нечии кирливи ризи, хем да няма как да им се потърси отговорност. По-младият човек говори направо, без заобикалки и без да иска им дава възможност да му пречат и да го препъват, без да отричат качествата му на професионалист. Позната картинка.
7
5
 
4
 
! Отговори
Посолството преди 2 месеца
Така така и спорта трябва да си закриете
6
6
 
12
 
! Отговори
Аз пък искам да чуя преди 2 месеца
и второ мнение. Младежкият ми професионален опит е далеч от спорта, в научен институт е и знам какви хватки се прилагат, когато още през първата година от постъпването на работа се види, че младежът не само е бил отличен студент, но е и прилежен служител, а на всичкото отгоре се изяви на няколко научни конференции с интересни доклади. От 9 кладенеца вода ще донесат, за да ти стъжнят живота и да забавят развитието ти. Прочетох какво пише това момче във фейса и се питам дали пък не е истина?
5
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Симпатизирах му, но изказванията му срещу Петър Мицин са гнусни и недопустими.
4
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ха - тарикатчето си намери майстора - жалко за таланта му в плуването
3
13
 
11
 
! Отговори
от БАН преди 2 месеца
Ах колко гадни са българите. Доказаха го за пореден път. Тия нещастници на практика приключиха кариерата на един от най- добрите плувци в света. Приказката за казана е вярна. Чакаме Турция да ни анексира и да въведе ред и нов съд, само че този път не народен, а шериатски.
2
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да отиде да поплаче на тате сега
1
8
 
14
 
! Отговори
преди 2 месеца
Ами трябва да го свали някой на земята. Добър плувец е, но самочувствието му е в небесата.