Фюри и Усик се договориха за обединяващ мач

Той ще бъде в Саудитска Арабия
29 сеп 2023 21:52, Стела Стоянова
5
Фюри и Усик се договориха за обединяващ мач
Снимка БГНЕС

Световните шампиони по бокс в тежка категория Тайсън Фюри (версия WBC) и Александър Усик (WBA, IBF, WBO, IBO) са подписали договор за обединяващ мач за излъчване на абсолютен носител на титлите, съобщи ESPN, цитирайки свои "многобройни източници". Според информацията суперсблъсъкът трябва да се проведе на 23 декември или "по някое време през януари" в Саудитска Арабия.

Най-напред обаче Фюри трябва да защити коланите си на 28 октомври във вече насрочения бой срещу претендента на WBC - бившия шампион на UFC в смесените бойни изкуства Франсис Нгану. Домакин на този двубой също ще е Саудитска Арабия. Последният мач на Усик беше на 26 август във Вроцлав (Полша), където той запази своите пояси с нокаут в 9-ия рунд срещу Даниъл Дюбоа.

"Правя каквото казвам. Казвам каквото правя. Абсолютен. Това е ерата на Циганския крал", написа в типичния си стил Фюри в своя профил в "Инстаграм". И добави:

"Повече не можеш да се криеш и да бягаш като заек, Усик. Ще си го получиш. Благодаря на кралството (б. р. - Саудитска Арабия)."

Победителят от евентуалния мач Фюри - Усик ще бъде първият абсолютен световен шампион в бокса след легендата Ленъкс Люис (WBC, WBA, IBF) от 1999 до 2000 г. След това беше решено, че за да получи това звание, един боксьор трябва да притежава и колана на WBО, което означава, че предстои да видим първия в историята носител на четирите най-престижни отличия. Стига мачът да се състои.

Защото реално това е вторият път, в който 35-годишният англичанин и 36-годишният украинец се "договарят" за обединителен мач. Първият беше през март тази година, когато двамата уж потвърдиха двубой помежду си през април на ст. "Уембли" в Лондон - но уговорката им пропадна в "12 без 5".

"Развълнуван съм, че този бой вече е договорен - коментира днес промоутърът на британския боксьор - Франк Уорън, цитиран от "Скай спортс". - Това е най-големият мач, който е възможно да се изиграе в нашия спорт. Тежка категория винаги предизвиква въображението на феновете. Аз нямам никакви съмнения, че това ще най-значимото боксово събитие на века."

"Не мога повярвам, че това се случва, но то наистина се случва - заяви пък мениджърът на украинеца Александър Красюк. - Трудно е да изразя възхищението си, че съм част от най-големия мач в тежка категория това хилядолетие. Респект към Тайсън за куража му", пише "Сега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Предния мач на украинския смешникк Усик беше срещу някакъв англичанин. Англичанинът така го изтрещя в корема, че Усик една минута не можеше да се съвземе, паднал на пода но понеже целия запад е толерантен с Украйна, съдията обяви че това е удар под пояса, а удара беше над пояса в корема. Грозна жалка история. Англичанинът ставаше с този удар сверовен шампион. Дюбоа май се казваше.
3
3
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 6 месеца
"Най-напред обаче Фюри трябва да защити коланите си на 28 октомври във вече насрочения бой срещу претендента на WBC - бившия шампион на UFC в смесените бойни изкуства Франсис Нгану." Муаххахахаа...Стелче, двубоят му с Нгану не е битка за световната му титла на Фюри ***, ОВЦААААА! Иначе Фюри ако е във формата в която беше срещу Уайлдър в третия им мач ще откъсне главата на Усик!
2
4
 
7
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 месеца
Циркаджии,ако ги...хване нашият Дан Колов,ще им метне по един...бой и на двамата.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Фюри, ще бие укропитека със завързана дясна ръка.