Нюкасъл разби Тотнъм и излезе на шесто място във Висшата лига

"Свраките" победиха с 4:0
13 апр 2024 17:37, Красимир Ангелов
1
Нюкасъл разби Тотнъм и излезе на шесто място във Висшата лига
Снимка: БГНЕС

Нюкасъл постигна домакинска победа с 4:0 над Тотнъм в първия мач от 33-тия кръг на Висшата лига на Англия.

Убедителният успех изкачи "свраките" на шестото място във временното класиране с 50 точки, докато Тотнъм се смъкна до петото място с 60 точки, колкото има и четвъртият Астън Вила.

Двубоят на "Сейнт Джеймсис Парк" бе двуостър, с много положения и пред двете врати, но домакините успяха да го решат малко след средата на първото полувреме, когато вкараха два гола за една минута.

Половин час след началото Антъни Гордън изведе Александър Исак зад гърба на отбраната на Тотнъм. Мики ван де Вен догони Исак, но шведът го прати на земята с един финт и от десетина метра вкара във вратата за 1:0.

Минута по-късно грешка на Педро Поро позволи на Гордън да остане на чиста позиция и след като финтира ван де Вен, бе точен за 2:0.

През второто полувреме грешките в отбраната на гостите продължиха и Нюкасъл успя да накаже още два пъти. В 51-вата минута Бруно Гимараеш пусна извеждащ пас от сосбствената си половина към Исак, който надбяга Кристиан Ромеро и вкара за 3:0.

Крайното 4:0 бе оформено в самия край на редовното време, когато Фабиан Шер скочи най-високо след центриране от корнер на Антъни Гордън и с удар с глава преодоля Гулиелмо Викарио.

Още футболни новини четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от Спорт
Съвети как да намираме топ оферти от казината в България?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари