В битка за седмото място: С 2 гола в края ЦСКА 1948 обърна Ботев Пловдив

Арда пък отнесе Славия с 3:1
Обновена: 23 май 2024 20:47 | 23 май 2024 20:47, Красимир Ангелов
0
В битка за седмото място: С 2 гола в края ЦСКА 1948 обърна Ботев Пловдив
Снимка: Lap.bg

Отборът на ЦСКА 1948 победи с 2:1 Ботев Пловдив в мач от 35-ия кръг в Първа лига и направи много голяма крачка към участие в баража за Лигата на конференциите.

В Бистрица "червените" стигнаха до успеха след голове на влезлия като резерва Неделко Пишчевич в последните десет минути. Преди това Кристиан Нвачукчву бе дал преднина на Ботев Пловдив в началото на втората час.

Победата върна тима на Валентин Илиев на седмо място в класирането с 49 точки. Осмият Арда е с 48. До края на сезона остава още един кръг, който за отборите от втората четворка ще се проведе в понеделник.

В по-ранния мач Арда спечели с 3:1 у дома срещу Славия и остана в битката за седмото място в Първа лига, което дава шанс за участие на бараж за Лигата на конференциите.

В 33-ата минута на двубоя Арда поведе в резултата. Тонислав Йорданов получи на дъгата на наказателното поле и с мощен изстрел през Мартин Георгиев изпрати топката във вратата на Славия за 1:0. Осем минути по-късно "белите" изравниха чрез Владимир Николов, който засече отблизо центриране на Тони Тасев.

След почивката Арда достигна до два гола след изпълнение на статични положения и се добра да успеха.

В 62-ата минута Иван Тилев центрира от пряк свободен удар, Светослав Вуцов се намеси колебливо и топката беше заложена пред голлинията за Пламен Крачунов и опитният защитник лесно се разписа за 2:1.

В 86-ата минута Иван Коконов реализира за 3:1 с удар от наказателното поле след лошо изчистване от защитата на "белите" при изпълнение на корнер.

С тази  загуба Славия загуби шансовете си за участие на бараж за евротурнирите.

Още новини от родния футбол четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от Спорт
Александър Томаш повече няма да води Локомотив Пловдив
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари